Merhum üstat gibi hep birlikte haykırmamız gerekir:

Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak!
Haykırsam, kollarımı makas gibi açarak:
Durun, durun, bir dünya iniyor tepemizden,
Çatırdılar geliyor karanlık kubbemizden,
Çekiyor tebeşirle yekûn hattını afet;
Alevler içinde ev, üst katında ziyafet!

Özelde okul çağındakini, genelde ise tüm gençliğimizi saran bazı tehlikeler vardır. Bu tehlikelerin başında madde bağımlılığı gelmektedir.

Gençliğimizin durumunu belki de, 'malı saldım bayıra, Allah kayıra' diyen çobanın durumundan farksızdır.

Gazetelere yansıyan polislerin madde bağımlılığı ve satışı operasyonlarının ve bundan dolayı cezaevlerinde bulunanların sayısına baktığımızda oldukça tedirgin oluyor ve Üstad gibi haykırasımız geliyor.

'Bu cadde çıkmaz sokak!'

Önce haber metnini birlikte okuyalım:

'Emniyet birimlerince, geçen yıl düzenlenen 108 bin 523 uyuşturucu operasyonundabgözaltına alınan 154 bin 755 şüpheliden 20 bin 404'ü tutuklandı. Şüphelilerin üzerlerinde, araçlarında, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 64 ton 146 kilo 186 gram esrar, 13 ton 170 kilo 993 gram eroin, bir ton 586 kilo 530 gram klonlanmış esrar(scanc), 789 kilo 911 gram sentetik kannabinoid(bonzai) ele geçirildi'(Yeni Akit,3 Matr,2018).

Bütün bu çıkmaz sokakları oluşturanların temelinde eğitim yatmaktadır. Ortaöğretim öğrencileri için Yapılmış anket ve araştırma sonuçlarını vermiyoruz.

Ciddi sorunlar vardır. Muhafazakar işadamlarımız bu noktada çok fazla vurdumduymazlar. Paralarına kıyıp okul açmıyorlar. Bilmezler ki, paraları yarın sadece kendilerinin değil, çocuklarının da başlarını yiyecektir.

Sayıları on binlerle ifade edilen çocuklarımız bu zehirlerin kurbanı olarak cezaevlerinde yatmaktadır. Bunun çaresi eğitimdir. Ama tuz kokarsa yapacak bir şeyimiz olmaz.

Muhafazakar kesimin eğitime yönelmelerinin farz-ı ayn olduğuna inanıyoruz. Selam ve sevgi ile…