Kudüs esir.

Filistinliler şehit ve gazileriyle güçlerini ve silahlarını ilahlaştırmış dünyanın en büyük zalimlerine karşı direniyor. Biz de o şehitlerin ve gazilerin yasını tutuyoruz.

Allah(cc)'ın Hadis-i Kutsi'sinde; 'Kim beni beytimde(evimde- kabede), yahut Resulüllah'ın(sav) mescidinde, yahut Beyt-i Makdisde(Mscid-i Aksa'da) ziyaret edip de ölürse şehit olarak ölür' buyurmuş olmasının anlamı bizler ve tüm ümmet için ne ifade eder acaba?

Kim kabeyi ziyareti ziyareti sırasında orada ölürse şehit olarak ölür.

Aynı şekilde gerek Medine ve gerekse Kudüs'ü ziyareti sırasında ölürse şehit olarak ölür.

Sevgililer sevgilisi Efendimiz(sav) şu üç mescit hakkında şöyle buyurmuştur:

'Ancak şu üç mescide(gitmek için) yük bağlanır.'

İsra Suresi'nin başında Allah(cc) Mescid-i Aksa'yı överek şöyle buyurmuştur::

'Kulunu(Muhammed) geceleyin Mescid-i Haram'dan(alıp) Mescid-i Aksa'ya kadar götüren(her türklü eksikliklerden) münezzehtir. (O mescid-i Aksa ki, ) biz onun etrafına (feyz ve) bereket verdik. ( Ve bugece yolculuğunu) ona ayetlerimizden bazısını gösterelim diye(yaptırdık). Şüphesiz ki O, her şeyi hakkıyla işiten, kemaliyle görendir.'(İsra Suresi,1).

Sevgililer sevgilisinin dilinden şu sözler de bize ışık tutmakta ve yol haritamızı çizmektedir.

Kendilerine şöyle soruluyor: 'Ey Allah'ın elçisi, bize Mescid-i Aksa hakkında fetva verir misin?

Cevaben Efendimiz, '(ORASI BİR) NEŞİR VE HAŞR(TOPLANMA YERİ)DİR. ORAYA GELİN, ORADA NAMAZ KILIN! ÇÜNKÜ ORADA KILINAN NAMAZ BİN NAMAZ GİBİDİR.'

Tekrar, 'Oraya varmak için takati olmayan(gücü yetmeyen) kişi hakkında acaba ne buyurursunuz?' şeklinde soru sorulmuştur.

Efendimiz(sav) bu soruya da şöyle cevap vermişlerdir: 'Oraya, içinde yakılacak zeytin yağı hediye etsin! Zira oraya kim bir hediyede bulunursa, orada Allah için namaz kılan gibi olur.'

İşte Kudüs bizim için budur. Kudüs yerinde ve kıyamete kadar kutsallığını koruyacaktır.

Peki, bunun gereğini yerine getirecek, Kudüs'ü esaretten kurtarıncaya kadar gülmeyi kendisine haram etmiş İslam lideri yada Müslüman var mı?

Şehitlere değil, kendimize ağlayalım.

Ümmet ölmüş de haberimiz yok. 52 Şehidin değil, yaşayan biz leşlerin ve ümmetin yasını tutalım. Selam ve dua ile…