Eskiden Milli Eğitim Bakanlığının bünyesinde Din Eğitimi Genel Müdürlüğü vardı. Daha sonra adı DİN Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir.

Nedeni ise Ab müktesebatına uymaktı. Çünkü adamlar, zorunlu din eğitimine sıcak bakmıyorlar. Oysa gerek bölgesel ve gerekse uluslararası belgelerde çocuğun, çocuk yaşı sürecindeki din eğitimi babanın arzusuna ve yönlendirmesine bırakılmıştır.

Söz konusu İslam olunca durum değişmekte ve bir anda çocuk hakları, özgürlük ve demokrasi gündeme taşınmaktadır.

Din eğitiminin amacı, inanılan dinin inanç, ahlak ve diğer alanlarını mensuplarına öğreterek yaşanır hale getirmektir.

Din öğretimi bilgi düzeyinde KALIRKEN , DİN EĞİTİMİ İSE BİLGİ VE AMELİ/ PRATİĞİ BİR ARAYA GETİREREK DİNİN DEĞERLERİNİ YAŞATARAK SOMUTLAŞTIRMAYI AMAÇLAR.

Günümüz Türkiye'sinde böyle bir din eğitimi anlayışı henüz yaygınlaşabilmiş değildir.

Amelsiz bilginin insana bir yük olduğu gibi, bilgisiz amelin de bir anlamı olmaz.

Din öğretimi ve eğitimi denilince aklımıza gelmesi gereken şey bu ikisini birleştirendir.

Bilgi ameli gerektirmez. Öyle olsaydı İslam'ı bilen tüm gayrimüslimler iman etmeleri yani Müslüman olmaları gerekirdi.

Din öğretiminin ve eğitiminin sınırlarını ilgili dinin alimleri belirler. Devlet ise koordine eder.

Bunun için de isteğe bağlı din eğitimini organize edecek DİN EĞİTİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ acilen kurulmalıdır.

Okul öncesinden başlayacak din eğitimi isteğe bağlı olarak üniversite son sınıfına kadar devam etmelidir. Din öğretimi de üniversite son sınıfına kadar( lise sonrası isteğe bağlı) devam etmelidir.

Bu tespitlerimizi abartılı bulanlar olabilir. Belirtelim ki, bir hayat nizamı olan İslam bu kadar kısa zamana hapsedilmesi zulümdür.

Örneğin; Müslüman yemeğini sağ elle yemesinin önemi kadar kul hakkını da kavraması gerekir.

Müslüman , umresinden daha fazla savunmasını, silahını, işgal edilmiş Müslüman topraklarını(umre sünnet, diğerleri farz-ı kifaye) düşünmesini öğrenmeli ve kendisinde şuura dönüşmelidir. Aynı şekilde insan haklarına riayetin yanında hayvan haklarına da saygının önemini bilecek ve yaşama dönüştürecektir. Din eğitimi demek, medeniyetimizin teorik ve pratik kodlarını hayata geçirmek ve aynı zamanda projelendirmektir. Böyle bir teşebbüs gerçekleştirilemezse iktidar olmanın anlamı azalacaktır. 'Geldiler ve gittiler' derler bizim için.. Selam ve sevgi ile…