Köy düğünlerinde atılan silahın haddi hesabı yok.Kırsalda yapılan sünnet düğünlerinde ya da evlenme düğünlerinde her çeşit silahın atıldığına tanık olmaya devam ediyoruz…Kendi adıma böyle bir tanıklığı içime sindiremiyorum.Bu durum birileri tarafından hoş görülebilir. Bu hoşgörüyü asla doğru bulmuyorum.Çünkü düğün magandalığının keşkesi yok.O düğünde birisinin silahından çıkan bir merminin can almayacağını kimse garanti edemez.

Bir çok acı olay yaşıyoruz ama ders almaya gelince ders almamakta direniyoruz.Mutlu günümüz bazen çok acı bir gün oluyor.Maganda kurşunu ile sönen hayatların keşkesi yok.Hiç bir şekilde keşke demek istemiyoruz.İşte bu noktada Jandarma'dan rica ediyorum.Biliyoruz ki kırsalda her türlü eğlence ve düğün Jandarma'dan izin alınarak yapılıyor. Jandarma yetkilileri izin verdikleri düğünleri mutlaka takip etsinler. Jandarmanın kendi görev alanında atılan bir silahın sesini duymaması mümkün değildir.Çünkü köy düğünlerinde sıkılan merminin haddi hesabı yapılmıyor.Keşkeleri sevmiyoruz. Bu nedenle silah atılmaması için düğün sahiplerinin,muhtarların uyarılmasının ,gerekirse düğünlerde tedbir amaçlı sivil Jandarma görevlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.Maganda kurşunu ile düğünlerde kaybettiğimiz canları bir film şeridi gibi gözümüzün önünden geçirelim. O güzel insanları hayattan koparmaya kimin ne hakkı vardı! Kaza geliyorum derken, kimsenin bu tür kazalara dur dememe hakkı yoktur.Jandarma düğün magandalarına köylerde meydanı boş bırakamaz..Düğünleri fırsat bilip etrafı savaş alanına çevirenler bu yaptıklarının magandalık olduğunu bilmezler mi?O magandaların sıktığı kurşunlar daha ne kadar yürekleri ağızlara getirecek ?İstiyoruz ki kimsenin canı yanmasın, düğünler kana bulanmasın.Bir şey olmaz diyenler yüzünden sönen hayatları unutmayalım.Bir vatandaş olarak Jandarmadan rica ediyorum ,köy düğünlerini kendi başına bırakmayın.

Köy düğünü silah atmadan olmaz diyenler olabilir.Onlar unutmasınlar ki, keşke demek hiçbir şeyi değiştirmiyor.Köy düğünlerinde Jandarmanın varlığı hissedilirse kimse silah atamaz.Bu yüzden bir kez daha Jandarmadan rica ediyorum.Lütfen bu silahlı magandaları artık frenleyin.Birilerinin en mutlu günü birilerinin en acı günü olmasın.Köy düğünlerinde atılan silahları görmekten korkuyorum.Jandarma düğünlere iyi gelecek!