Bu Cumhuriyet tartışmasız ve hesapsız bizimdir.

Bu Cumhuriyeti Birinci Büyük Millet Meclis'i kurmuş, ikinci Meclis ise ilan etmiştir.

Ülkeyi düşman işgalinden kurtarıp İtilaf Devletlerini Lozan görüşmelerine mecbur ve mahkum eden Birinci Büyük Millet Meclis'idir.

Ve ilginçtir ki, Birinci Büyük Millet Meclis'i üyeleri arasında gayrimüslim yoktur ve bu Meclis üyelerinin çoğunun din eğitimi almış milletvekillerinden oluşmuştur.

Cumhuriyeti niçin ve nasıl Birinci Büyük Millet Meclis'i kurmuştur?

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı Devleti'nin devamıdır.

Saltanat var olsaydı Cumhuriyet kurulur ya da ilan edilebilir miydi?

Saltanatı kaldırıp Cumhuriyet'in yolunu açan hangi Meclis'tir?

Birinci Büyük Millet Meclis'idir. Bunun için Cumhuriyeti Birinci Büyük Millet Meclis'i kurmuştur ve bu kesinlikle Müslümanlarındır. Kuruluşunun 96, ilan edilişinin ise 95. Yılını idrak ediyoruz.

Müslümanlar kasıtlı olarak Cumhuriyet düşmanı gösterilerek devlet yönetiminden soyutlanmışlar ve uzaklaştırılmışlardır. Zamanla bu soyutlama ve hedef gösterilme İslam Dini ile bütünleştirilerek İslami gelişmeler, ' irticai faaliyet' adı altında yasaklanmıştır. İtiraf edelim ki, Müslümanların bir kısmı bu oyuna gelmiş yada getirilmişlerdir.

Müslümanların eline rejimi topyekun değiştirme imkan ve fırsatı geçmiş olsa yeniden saltanata mı dönmüş olacaklardır? Yönetimde liyakat ve ehliyeti hiçe sayan bu sisteme Müslümanların dönmesi mümkün mü? Elbette değildir.

O halde ISRARLA VE İNATLA Müslümanların Cumhuriyet düşmanı olarak tanımlanmasındaki amaç nedir?

Müslümanları, dolayısıyla İslam'ı hedef tahtasına koymak ve yıpratarak kendi vurgun ve yıkımlarını kamufle etmektir. Ve bunu pek de başarmışlardır.

Peki, Müslümanları cumhuriyetle hiç sorunları olmamış mıdır?

Müslümanlar cumhuriyetle yasa, anayasa ve yöneticilerin yanlışlarıyla sorunları hep olagelmişlerdir. Anayasa'nın ilk üç maddesiyle de sıkıntıları, laikliğin yöneticiler tarafından keyfemayeşa kabilinden uygulamaların ötesine geçmez. Ayrıca milli değerlerimizle barışmayan bazı yasalar ve uygulamalardır. Bunlar her zaman telafi edilebilecek yanlışlardır. Yeter ki samimi olalım. Evet, bu Cumhuriyet bizimdir, biz kurduk. Aslına uygun hale getirip çalıştırmak da bizim görevimizdir. Kuruluşunun 96, ilanının 95. Yılını kutluyor, esenlikler diliyorum. Selam ile..

[email protected]