2013 yılının temmuz ayında, şehirde bulunan bir eksikliği tamamlamak üzere yola çıktı bir grup arkadaş.

Hepsinin ortak noktası vardı; hem Üniversite, hem de Samsunspor. O dönem aralarında Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İİB Fakültesi, BESYO başta olmak üzere birçok bölümden insanlar bulunuyordu. Şimdi ise birçok mezunu ve hala fakültelerde okuyanlarıyla güçlerine güç katıyorlar.

Amaç edindikleri şeyler birlik-beraberlik ile geleceğin teminatı olacak şekilde.
Üniversiteli Samsunsporlular (ÜNİSAM) bugün 47 ilde 250'den fazla fakülte de temsilcilik bulundurmakta. Bugün Türkiye'nin çoğu ilinde Samsunlu ve Samsunsporlu üniversite öğrencilerini bir arada tutmayı amaçlamakta. Samsunluları ilgilendiren yemekli toplantılar düzenlemekte. Ya da düzenlenen toplantılara davet edilmekte. Ankara'da bürokratlarla sık sık iletişim halinde bulunan Üni-Sam üyeleri, bilinçli taraftar projesiyle Spor Bakanlığı müsteşarlarıyla da görüşmelerine devam etmekte.

ÜniSam, Liseli Samsunsporlular adında bir alt oluşumu da bünyesinde barındırmaktadır. Liseli Samsunsporlular ile hedeflenen ise Samsunsporlu gençleri bilinçlendirmek, üniversite hayali kurdurup güzel bir geleceğe yönlendirmektir.

Bu temel ile gelecek nesilde binlerce eğitimli Samsunsporlu bir arada olacak. Bilinçli nesil ile Samsunspor da daha güzel günlere koşacak.


Kısa bir bilgi; Üniversiteli Samsunsporlular ve Liseli Samsunsporlular taraftar grubu değildir. Fikir oluşumudur. Ek olarak üyeler istediği grup ile maça girebilir. Ancak Üniversiteli Samsunsporlular ve Liseli Samsunsporlular stadyumun hiçbir yerinde pankart bulundurmaz ve toplu beste söylemez.


Üni-Sam ve Lise-Sam üyeleri diyor ki;
BURADA FİKİR KONUŞUR
GELECEKTE GÖRÜŞMEK ÜZERE...