Cumhuriyet Halk Partisi önce, ' Halk Fırkası', sonra , 'Cumhuriyet Halk Fırkası' ve en sonunda da, 'Cumhuriyet Halk Partisi(1935)' olmuştur.

Cumhuriyet Halk Fırkası, ülkeyi düşman işgalinden kurtarma amacıyla Anadolu ve Rumeli'de kurulmuş yerel kurtuluş örgütlerinin Sivas Kongre'sinde bir araya gelip ANADOLU VE RUMELİ MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ adı altında toplanmış teşkilatların üzerine oturmuş bir partidir. Belirtmekte yarar vardır ki, Birinci Büyük Millet Meclis'ini ve ülkenin kurtuluşunu bu cemiyet meydana getirmiştir. Cemiyet'in meydana getirdiği bu Meclis'te gayrimüslim yoktu..

İŞTE CHP'NİN TEMELİ VE ÖZÜ BUDUR.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kuruluş amacı ve o günün şartlarındaki misyon ve vizyonu bellidir. İkinci ve daha sonraki seçimlerle gelenler bu misyon ve vizyona aykırı kararlar alabilmiş ya da uygulamalar yapmış olabilirler.

CHP, bu yanlış karar almış ya da uygulamalar yapmış CHP yöneticilerinin devamıdırlar. Ama onlar gibi karar almak ya da uygulama yapmak zorunda değillerdir.

Kendilerini pekala yenileyebilirler ve onların yanlışlarını düzeltebilirler.

Biz Müslümanlar olarak hepimiz inanırız ki, ' ölüden diri, diriden ölü(iyiden kötü, kötüden iyi) doğabilir.'

Halk arasında da bu konu, 'Alimden(adilden) zalim, zalimden alim(adil) doğabilir' şeklinde dile getirilmektedir.

CHP'nin hala Türkçe Ezan ile uğraşmasını ve hala geçmişteki bazı uygulamaları savunmasını anlayamıyoruz. AK PARTİ, bu konuları seslendirenlere ne kadar teşekkür etse azdır. Çünkü bunlar AK PARTİ'ye çalışmaktadırlar. Aynı zamanda da kendilerini birinci ağızdan millete tanıtmaktadırlar.

Demokrasi ve de yaşadığımız dönemin anlayışına göre CHP' eski anlayış ve uygulamalarının bir kısmını bugün savunmuyor:

Örneğin; Peçe ve çarşaf yasağı için kanun istemiyor, Valileri il başkanı yada delege olmalarını istemiyor. İçişleri Bakanı'nın parti genel sekreteri olmasını önermiyor. Memur alımının partisinin görüşüne göre olmasını, muhtar ve ihtiyar Heyeti üyelerinin partili üyelerden olmalarını istemiyor, Partililerin çocuklarının devlet okullarında indirimli yada parasız okumalarını savunmuyor.

Bir başka önemli husus da1943 yılı altıncı Kurultaydaki laiklik tanımıdır. Bu tanımda biraz yumuşama vardır. Bugünkü CHP, BU TANIMI DAHA GERÇEKÇİ BİR DURUMA SOKABİLİR.

CHP, kendisini yenileyerek ölüden diri olarak çıkabilir. Millet olarak bunu bekliyoruz. Milletin değerleriyle savaşarak bir yere varılmaz. Koyunu tuzlayarak yakalayabilirsiniz ama insanları asla. Bir EZAN için binler baş olsa verir ama senin tuzun(maddi çıkar) için bir oy bile değmez.

Savaştan vaz geç! Milletin kendisi ve değerleriyle barış Sayın Kılıçdaroğlu!

Selam ve sevgi ile…[email protected]