Gazze dünyanın gündeminde.

Ama biz Müslümanların gündeminde yok.

Onlarca şehit ve yüzlerce yaralı…

Ve yıkılmış - yakılmış binalar.

İsrail'in bombaladığı mekanlarda inim inim inleyen çocuklar…

Ve Gazze'de insanlık ölüyor

Nemrut'un İbrahim'i yakmak için tutuşturduğu ateşi söndürme adına Katar ve Bolivya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin toplanmasını istiyor.

Biz ne yapıyoruz? 'EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ.'

Birbirimizin üzerine çıkıp Bremen mızıkacıları gibi kendi sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Türkiye'nin bir yığın çözüm bekleyen ekonomik, güvenlik ve siyasi sorunlarını değil de Diyanet İşleri Başkanı'nın Atatürk'ü sevmeyen bir vatandaşı ziyaret etmesini tartışıyoruz.

Türkiye hukuk devleti ise iş gayet basit.

Örneğin, Atatürk'ü sevmemek suç ise savcılarımız ve hakimlerimiz vardır. Aynı şekilde böyle bir insanı ziyaret etmek de suç ise yine savcılarımız ve hakimlerimiz vardır. Gereğini yaparlar.

Türkiye'de sadece Atatürk değil, daha bir çok ortak değerlerimiz vardır. Atatürk, sıradan bir insan olsa bile hakarete razı değiliz. Çünkü bizde insan olarak bir değeri vardır ve insanlık onuru kutsaldır.

Su dolu bardağa düşmüş sinek misali okyanus zannedip kulaç atmaya gerek yoktur. Hukuk devletinde bunlarla savcılar ve hakimler ilgilenir, sıradan insanlar değil.

Bugün Atatürk'ü sevmeyen bir kişiyi ziyaret suç ise yarın birileri çıkıp şeyhini , hocasını, inandığı Allah'ını, peygamberini ve mezhebini sevmeyeni de ziyareti suç sayarsa ne diyeceğiz?

Bunları bu ülkede yaşadık: Cemaatinden olmayanı işe almayanlar, davetlerine icabet etmeyenler için, ' o bizden değildir' diyerek dışlamadılar mı? Ve şu anda bu ve buna benzer şeylerin sancılarını yaşamıyor muyuz?

Ancak Müslümanlar olarak sevmediklerimize hakaret etmeyiz, başkalarının kutsalına asla küfretmeyiz. Kim olursa olsun bunu hiçbir Müslüman yapmaz ve yapmamalıdır.

Hatta İslam alimleri Kur'an-ı Kerim'de lanetlenmişlerin dışındaki hiçbir insanın lanetlenmesini doğru bulmamışlardır. Hz. Hüseyin'i şehit eden ve tarih boyunca İslam toplumlarında zulmün simgesi kabul edilen Yezid dahi lanetlenemez demişlerdir. Selam ile…

[email protected]