Bugün ki adı Futbol Kenti Samsun.
Mazisi futbol zaferleri ile dolu Samsun.
Karadenizin ovası Samsun.
Yeşillik diyarı Samsun...

Çevre illerden alınan göçler, iş imkanları, sanayileşme bir şehrin büyüklüğünün göstergesidir. Samsun, Karadeniz bölgesinin en geniş coğrafyasıdır. Bu bölgenin en iyi yapılanması burada olduğu için en çok göç alan ili de Samsun'dur.
Bu bağlamda futbol konusunda da bölgenin en gelişmiş ili olması beklenmektedir.
Ama ne yazık ki bu kadar bolluğun içinde epey üzücü eksiklikler de bulunmaktadır.
Samsunspor U21 takımı, bu sene lige katılmadı. Önümüzdeki sene büyük ölçüde katılacak. Ancak şöyle bir durum var. U21 maçlarının doğal çim sahada oynama zorunluluğu var. Ve ne yazık ki Samsun'da tesislere yakın bölgede böyle bir imkan bulunmamakta. Geçtiğimiz dönemlerde Çarşambaspor sahası bu amaçla tahsis edilmiş ancak hem yol masrafları, hem de Çarşambaspor'a belli bir meblağ ödenmişti.
Samsunspor altyapısı ve amatör kulüpler ise bugün ya Atakum Belediyespor sahasında yada Baruthane Suni Çim Sahada müsabakalarını oynamakta.
Amatör kulüplerde dahil olmak üzere bu kadar bollukta kadar yokluk başka şehirde yoktur.
Bugün Nevşehir'de 17 tane doğal çim saha mevcut durumda. Yetkililerle görüştüğümüzde "bizde 17 taneyse sizde en az 40 tane vardır" tepkisini veriyor. İçeriği kimse bilmiyor.
Ne yazık ki; iki dönem üst üste Spor Bakanı çıkarmış olmasına rağmen, bu coğrafyanın tesisleşme konusunda en fakir şehridir Samsun.