Belediyeler doğrudan hizmet üreten kurumlardır. Vatandaşlarla her zaman yüzleşme ile karşı karşıyadırlar.

Bu nedenledir ki, belediyeler merkezi iktidarın vatandaşa bakan yüzleridir. Başkan ve personel her gün yüz yüze geldiği vatandaşı tatmin etmek zorundadırlar. Aksi halde fatura bu şahısların şahsında siyasal iktidara kesilmektedir.

Belediyeler aslında ana karnındaki çocuktan ölen yaşlısına uzanan bir hizmet zinciri üzerinde oynamak zorundadırlar. Bu çok kapsamlı hizmet zincirinin herhangi bir halkasının kopmasına ya da koparılmasına izin verilmemelidir.

Belediyelerin görevleri yalnız yol- kanalizasyon yapmaktan, su getirmekten ve çocuk parkları yapmaktan ibaret değildir. Bunlar ısmarlama kurumlarla da yaptırılabilir.

Belediyelerin görevlerinin başında; insanın insanca yaşamasını sağlayacak ve ona kimlik kazandıracak kültürel değerlerine hizmet etmek gelir.

Çünkü belediyeler kentin maddi imarını düşündükleri kadar manevi yapısını da tasarlamak durumundadırlar. Kentlerin medeniyet inşacıları belediyelerdir.

Medeniyeti meydana getiren değerlerdir. Bu değerler ailede, okulda ve çevrede öğrenilir. Belirtelim ki, aile ve eğitim yapımız artık bu değerleri vermede yetersiz kalmaktadır. Daha doğrusu aile ve eğitim kurumlarımızda böyle bir dert yok gibidir.

Olması gereken öğretici elemanlardan birisi de çevredir. Çevre de sonuçta aileden ve eğitimden artakalandır.

Sahipsiz yetişmekte olan bir nesille karşı karşıyayız. İş başa düşmektedir. Bu baş da Belediye Başkanlarımız olmaktadır VE OLMALIDIR DA. Tek umudumuz belediyelerdir.

Belediye Başkanlıkları her yaş ve cinsiyete sahip insanlara yönelik çeşitli kurslar açmaktadırlar. Bu kurslara iştirak eden kursiyerlere değerler eğitimi verebileceklerine inanıyoruz. Bu konuda müftülüklerle ve Milli Eğitim Müdürlükleriyle rahatlıkla anlaşma sağlanabileceğine inanıyoruz. Bu geniş özgürlüğü bir daha bulamayabiliriz. Bunun kıymetini bilelim ve değerlendirelim.

Bunun uhrevi nimeti tartışılmazdır. Dünyevi nimeti ise, başkanlara 'OY' olarak geri döneceğidir. Bundan şüphemiz yoktur. Bu durum aynı zamanda merkezi iktidarı da güçlendirecektir. Ama bu, öncelikle milletimize karşı bir görev olarak algılanmalıdır.

Selam ve sevgi ile…gencmedya55@@hotmail.com