AK PARTİ bu ülkeyi 17-18 yıldır yönetmektedir.

Bendeniz bir sosyal bilimci olduğum için değerlendirmelerimin de bu paralelde olması gayet normaldir. Bendeniz işin biraz da özgürlük kısmına bakıyorum.

Ben 1952 doğumluyum ve sekiz yaşında hafızlığı, 18 yaşıma basmadan da Osmanlı usulü Arapça Medreseyi bitirdim ve o yaştan sonra da okulları okuyarak tarih öğretmeni oldum.

Ömrümde bu kadar en geniş din özgürlüğünü bu iktidarda gördüm.

Peki, özde cemaatler genelde Müslümanlar bu özgürlüklerin kıymetini bilebildiler mi?

Erdoğan, onlara kalkan oldu, siper oldu, çamurları yuttu.

Hayır, maalesef. Ağızlarına- gözlerine bulaştırdılar.

Bir kısımları suiistimali iktidarını yıkmaya kadar getirdi. İki gazete ve televizyonla devleti yönetmeye kalktı. Milletin çocuklarını millete düşman ettiler, milletin silahını millete çevirdiler.

Ve yine de AK PARTİ ayaktadır. Hem de alternatifsiz ayaktadır.

Üst yönetim kamuoyu önünde itiraf etmese de kısmen metal yorgunluğunu gözlemlemekteyiz.

Bunu telafi etmenin yollarını aramak parti yöneticilerinin görevi olduğu kadar aynı zamanda aydınlarımızın da görevidir.

Türkiye'de 31 Mart Yerel seçimlerinin meydana getirdiği zorunlu yenilenme şartları var. Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi bizi rakip partimizden ayıran özellikler grileştirilmiştir. Daha açık ifade edelim: Ana muhalefet CHP giderek AK PARTİ'leşmektedir. CHP artık bir AK PARTİ kopyacısı olmuştur. Bu da seçmen nezdinde bir takım yanılmalara sebep olmaktadır. Onu da gördük.

Peki, AK PARTİ nasıl yenilenmelidir? Kadroların üzerine çökmüş metal yorgunluğundan nasıl kurtulacaktır?

Bize göre başlıca şunlar olmalıdır:

1-Yöneticiler, (her düzey yöneticiyi kastediyoruz) vatandaş odaklı olmalıdır. 2-Yöneticiler katılımcı olmalıdır. 3-Yöneticiler hedef birliği içinde olmalıdır. 4- Yöneticiler yüksek moralli olmalıdır. 5-Yöneticiler kaliteli iş gücü üretmelidir. 6- Yöneticiler çalışmalarını bilgiye dayalı yapmalıdırlar. 7-Yöneticiler dinamik yapılı olmalıdır. 8-Yöneticiler planlı ve programlı hareket etmelidir. 9- Yöneticiler sorumluluklarının bilincinde olmalıdır.10- Yöneticiler, partinin her düzeydeki yöneticilerinin vazgeçilmez olmadıklarını bilmelidirler. Bu on madde ile ne demek istediğimizi inşallah bir başka yazımızda açıklayacağız. Müslümanların alın teri heba olmasın, umutları suya düşmesin, hayalleri yıkılmasın… Selam ve sevgi ile…[email protected]