Yılport Samsunspor ligin 13.haftasındaki en kritik en önemli Sarıyer maçına Ahmet Altın, Nuri Terliksiz, Erhan Kartal, Canberk Dilaver, Savaş Yılmaz, Kubilay Yavuz, Samet Asatekin, E.İslam İlkin, Erkam Reşmen, Oğuz Gürbulak Bahattin Köse ilk onbiri ile başladı. Yenilirsek farkın 7 puana çıkacağı, yenersek farkın bire ineceği beraberlikte ise 4 puanlık farkın devam edeceği bu önemli maçta Samsunspor,oyuna kontrollü başladı. Bunun neticesinde 17. dakikada Canberk Dilaver'in ortasına Savaş Yılmaz mükemmel bir kafa vuruşu ile Samsunspor'u 1-0 öne geçirdi.

1-0 öne geçtikten sonra Samsunspor oyunu biraz kendi lehine çevirdi. İlerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koydu.Orta sahada basan kanatları iyi kullanan Samsunspor Canberk, İlyas ve Enes'le hücum ederek goller aradı. İlk yarı Samsunspor Sarıyer' e göre daha iyi bir oyun çıkardı. İlk yarının son bölümlerinde Sarıyer biraz baskıyı artırsa da Samsunspor defansının bugün gününde olması, özellikle kaleci Ahmet'in ilk yarının sonlarına doğru yüzde yüzlük golü kurtarması bunun bir göstergesi oldu. Sert bir ortamda geçen ve 6 sarı kartın gösterildiği ilk yarıyı Samsunspor 1-0 onde kapattı. Özellikle İlyas, Savaş ve Enes iyi oyun ortaya koydu. Sarıyerliler ise hırçın davranışlarda bulunarak hakemi etki altına almaya çalıştılar.
İkinci yarıya aynı düzende başlayan Samsunspor oyunu biraz geride kurdu. 50.dk. 65. dk. ve 75. dakikalarda kaleci Ahmet yine yüzde yüz gol pozisyonlarını kurtardı . Geriye yaslanan Samsunspor skoru koruma yoluna gitti. Fakat kontra ataklarla 2. golü bulabilirdi. 61. dakikada Bahattin bencillik yapmayıp kale yerine topu İlyas'a verseydi golü atacaktık. Bu da ikinci yarının kırılma anı oldu. Enes'le İlyas'ın oyundan çıkması hücum gücümüzü düşürdü, rakibe avantaj sağladı. Bence bu değişiklikler çok yanlış oyuncu değişiklikleri idi. Rakip on kişi kalmasına rağmen golü atarak hiç olmayacak bir durumda sahadan beraberlikle ayrıldı. Maç aslında bizim hakkımızdı.
Kısacası Samsunspor'a yazık oldu.