Yeni Türkiye'de siyaset dahil hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Kendisini ve partisini yenileyemeyen, söylemlerini çağdaşlaştıramayan siyasi liderler, yokluğa mahkum olur. Siyasette meydana gelecek iklim değişikliklerine adapte olmak zorundadırlar.

Merhum Prof. Dr. Ali Fuat Başgil, 'İnsanlar toprağa bağlı bitkiler gibidir' derken; atalarımız da, 'At sahibine göre kişner' demişlerdir.

Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın çözüm bekleyen birçok sorunları vardır. Bu sebeple de küresel ve evrensel düşünebilen liderlere ihtiyacımız vardır.

Liderler, Mevlana'nın pergeli gibi bir ayakları vatanlarında, diğer ayakları da dünyayı dolaşan kişiler olmalıdır.

Etnik kökene dayalı milliyetçilik ile coğrafi İslamcılık anlayışları, Türkiye'nin derdine derman olacak şeyler değillerdir.

Yaşadığı bölgede birliği sağlamaya yönelik söylemlerin ilk adımını Türkiye atmalıdır.

Siyasilerimiz maalesef Türkiye'nin birliğini ve kardeşliğini yine birlik ve kardeşlik adına bozmaktadır.

Her seçim döneminde ayrıştırdıkları insanları daha sonra birleştirmeye çalışmaktadırlar. Yıkan kendileri, yapan kendileri olmaktadır.

Yeni Türkiye döneminin birleştirici güçleri siyasilerimizden daha çok sivil toplum kuruluşları ve din adamları olmalıdır. Geriye doğru ne kadar giderseniz gidin, toplumu parçalayanların başında, beceriksiz siyasetçiler gelmektedir.

Onlar siyaset meydanlarında parçaladıklarını, vaizlerimiz kürsülerde, imamlarımız ise minberlerde birleştirmeye çalışmaktadır. Yeni Türkiye'de siyaset değişecekse siyasetçiler de değişeceklerdir. Toplumu tanımayanlara, milletin değerleriyle çelişen söylemlerle meydanlara çıkanlara bu tabloda yer olmayacaktır.

Gerçek anlamda Yeni Türkiye'yi inşa edeceksek, siyasi partiler tepeden tırnağa kadrolarını yenilemelidir.

Çıkar amaçlı statü sahibi olmak isteyenler değil, hizmet amaçlı siyasiler ön plana çıkmalıdır. Profesyonel siyasetçi, çıkar amaçlı statü sahibi olma sevdasında olanlardır.

Er ya da geç millet böylelerini tasfiye edecektir.

Zararı da ülkeye dayanacaktır.

Atalarımız bir başka ifade ile 'eşek dağda geberir ama, zararı eve dayanır' demişlerdir.

Selam ve sevgi ile…