2 Haziran 2017 Cuma namazını Yavuzselim Mahalle Camii'nde eda ettik.

Canik Belediyesi, ' Güzel Evim, Mutlu Geleceğim Projesi' kapsamında mahallenin sokaklarını renkli taşlarla döşeyip, evleri beyaza boyamış ve caminin de çevre düzenlemesini yaparak cuma namazından sonra hizmete açmıştır.

Anlaşılan odur ki başkan yalnız kentsel değil, zihniyet dönüşümünü de yapmak istemektedir.

Dış mekandan iç mekana, dıştan içe doğru bir dönüşüm düşünülmektedir.

Mahallenin gençleri ve çocukları için daha önce yapılmış halı sahaya ilave olarak yanı başında, her seviyedeki insana hitap edecek çok amaçlı bir kültür merkezinin inşası da bu dönüşümün habercisi olmaktadır.

Yavuzselim Camii'nin çevre düzenlemesi hizmetlerinin açılışında Belediye Başkanı Sn. Osman Genç'in yaptığı 'cami-medeniyet' eksenli manifesto niteliğindeki

konuşmasında, 'Kabe' temelli bir örnekle camilerin medeniyetimizin odak noktasında olması gerektiğini işaret etmiştir.

Yanılmıyorsam Samsun'da ve Türkiye'de bu işi ilk fiiliyata dökenlerden birisidir.

Yıllardır üzerinde durduğumuz 'medeniyet tasavvurumuzun' temeli budur.

Bu konuda güzel örneklerden birisi de İlkadım Belediye Başkanı Sn. Erdoğan Tok Beyin çabalarıyla Baruthane'deki külliye ve ardından yeni hizmet binası ile birlikte caminin temelinin atılma çalışmalarıdır.

Bu konuda en büyük beklentimiz Büyükşehir Belediyesi'ndendir.

Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin yerini Samsun'u temsil edecek bir eserle donatmasını bekliyoruz.

Eski ve yeni mimariyi sentezleyerek o bölgede yapılacak bir cami ve kültür merkezi başkanı giderayak Samsunluların gözünde ölümsüzleştirirken ahiretinin de aydınlığına vesile olacağına inanıyoruz. Böyle bir eser medeniyet tasavvurumuzun somutlaştırılmasına yardımcı olacaktır.

Selam ve dua ile…