n Girişimcilik son yıllarda karşımıza çıkan önemli konulardan birisi. Konu ile ilgili olarak başta KOSGEB olmak üzere TÜBİTAK gibi kamu kuruluşlarınca ya da özel sektörden ilgiler tarafından birçok destek mekanizması söz konusu.

n

n Bu konu ile ilgili olarak ABD başta olmak üzere birçok devlet ciddi miktarlarda fonlar ayırıyor. Çünkü herkes artık devletin istihdam misyonunu artık özel sektörce yerine getirilmeye başlandığının farkında.

n

n Kadın girişimciliği ise ülkemizde henüz istenilen düzeyde olmasa da artış trendinde. Ekonomist dergisi her yıl “yılın iş insanları” nı seçiyor.

n

n Bu yıl ki kadın girişimcilik kategorisinde yılın kadın girişimcisi ödülünü Big Chefs markasının yaratıcısı Gamze Cizreli aldı.

n

n Ankara’da 2007 yılında kurulan ve bugün Türkiye çapında 20 den fazla şubeye ulaşan Big Chefs restoran zincirinin kurucu ortağı Gamze Cizreli, bu yıl 23. kez düzenlenen ve Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı, Serpil Timuray, Erdem Başçı ve Acun Ilıcalı gibi isimlerin ödüllendirildiği ‘Ekonomide Yılın İş İnsanları’ ödül töreninde, ikinci kez ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ ödülüne layık görüldü.

n

n Gamze Cizreli bu ödülü ilk aldığında istihdam sayısı 300 iken bugün geldiği noktadan 1500 kişiyi istihdam eden bir şirket haline geldi.

n

n Bizim kentimizde de bu tip bir organizasyon olsa nasıl olurdu diye düşündüm. Bana göre çok güzel olurdu.

n

n Samsun’da yılın iş insanları gibi bir organizasyon yapılsa ve bu kategorilerde de o sektörün Türkiye’deki önde gelen insanları ile bir araya gelinse şehrin tanıtımı açısından da çok önemli bir fırsat olur.

n

n Bu alanda yılın genç girişimcisi, yılın kadın girişimcisi gibi kategoriler belirlenerek bu kategorilere adaylar tespit edilir ve her bir kategorinin de birincisi seçilir.

n

n Bu organizasyonun da ulusal medyada yer aldığını düşünürsek kentimizin tanıtımı açısından çok iyi bir durum ve fırsat olacağı kanaatini düşünüyorum.

n

n

n