Haftanın son işlem gününde sabah saatlerinden itibaren kentin farklı noktalarında meydana gelen plansız kesintiler ve teknik arızalar, İzmirlilerin günlük yaşam akışını doğrudan etkilemiş durumda. İZSU onarım ekipleri, su şebekesindeki basıncı dengelemek ve abonelere yeniden sağlıklı su iletmek amacıyla sahada çalışmalarına devam ediyor.

İşte 17 Temmuz günü İzmir'de ilçe ilçe, mahalle mahalle güncel su kesintisi takvimi ve arıza detayları:

Konak İlçesi Su Kesintisi

Konak ilçesinde müteahhit çalışmaları ve diğer kurumların altyapıya verdiği zararlar nedeniyle üç farklı kesinti yaşanıyor:

  • Halkapınar, Hilal ve Yenişehir Mahalleleri: Elektrik hattı çalışması yapan firmanın ana boruya zarar vermesi nedeniyle kesinti uygulanmaktadır.

    • Kesinti Süresi: 04:15 – 12:00

  • Hilal, Kahramanlar ve Mimar Sinan Mahalleleri (1403 Sokak civarı): Müteahhit çalışması nedeniyle su kesintisi yapılmaktadır.

    • Kesinti Süresi: 10:43 – 12:43

  • Ferahlı, İsmet Paşa, Mehmet Akif, Mehtap ve Ulubatlı Mahalleleri (3620 Sokak civarı): Müteahhit çalışması kaynaklı kesinti mevcuttur.

    • Kesinti Süresi: 10:34 – 12:34

Bayraklı İlçesi Su Kesintisi

Bayraklı genelinde plan dışı müteahhit müdahaleleri ve ana boru arızaları nedeniyle sular kesik durumda:

Bornova ve Buca İlçelerindeki Kesintiler

Metropolün diğer iki büyük ilçesinde de su hatlarındaki çalışmalar devam ediyor:

  • Bornova (Meriç ve Tuna Mahalleleri): Müteahhit firmaların yürüttüğü saha çalışmaları nedeniyle geçici kesinti uygulanıyor.

    • Kesinti Süresi: 10:20 – 12:20

  • Buca (Karacaağaç Mahallesi): Köy meydanında meydana gelen ana boru arızası nedeniyle plansız kesinti devreye alınmıştır.

    • Kesinti Süresi: 09:48 – 11:00

Diğer İlçelerde Yaşanan Su Kesintileri

İzmir'in çevre ve kıyı ilçelerinde de ana boru ile branşman arızalarına bağlı olarak şu bölgelerde su kesintileri uygulanmaktadır:

  • Tire: Karateke Mahallesi'nde ana boru arızası sebebiyle 10:30 – 13:30 saatleri arasında; Karaca Ali Mahallesi'nde ise 09:45 – 11:45 saatleri arasında kesinti yaşanmaktadır.

  • Urla: Gülbahçe Mahallesi'nde (Gümüşkoy tarafı) 10:00 – 12:00 saatleri arasında; Camiatik ve Yeni mahallelerinde ise 10:00 – 11:00 saatleri arasında ana boru arızası nedeniyle su verilememektedir.

  • Torbalı (Kırbaş, Subaşı, Tulum Mahalleleri): Ana boru arızası nedeniyle 09:15 – 13:15 saatleri arasında su akışı durdurulmuştur.

  • Karabağlar (Cennetoğlu, Çalıkuşu, General Asım Gündüz, Osman Aksüner Mahalleleri): Müteahhit çalışması dolayısıyla 09:24 – 11:24 saatleri arasında su kesintisi yapılmaktadır.

  • Balçova (Fevzi Çakmak, Korutürk, Onur Mahalleleri): Branşman arızası nedeniyle 09:35 – 11:35 saatleri arasında kesinti yaşanmaktadır.

  • Ödemiş (Kayaköy/Alabaş Mevkii): Ana boru arızası nedeniyle 09:35 – 11:00 saatleri arasında su kesintisi gerçekleşmektedir.

  • Menderes: Orta Mahallesi'nde ana boru arızası sebebiyle 09:18 – 11:18 saatleri arasında; Gümüldür Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ise elektrik arızasından kaynaklı olarak 08:03 – 10:03 saatleri arasında sular kesiktir.

  • Foça (Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk Mahalleleri): Ana boru arızası nedeniyle 08:00 – 12:00 saatleri arasında su kesintisi yaşanmaktadır.

  • Güzelbahçe (Çamlı, Mustafa Kemal Paşa, Yelki Mahalleleri): Branşman arızası nedeniyle 09:00 – 11:00 saatleri arasında su verilememektedir.

  • Dikili (Bademli Mahallesi): 1. Sokak'ta meydana gelen ana boru arızası nedeniyle 09:00 – 11:00 saatleri arasında kesinti yapılmaktadır.

Önemli Hatırlatma: İZSU tarafından yürütülen onarım faaliyetleri tamamlandıktan sonra, şebekeye verilen suyun ev ve iş yerlerine ulaşma süresi, konutların coğrafi konumuna, tesisatın durumuna ve binaların kat yüksekliğine bağlı olarak birkaç saat kadar değişiklik gösterebilir. Güncel arıza durumunu takip etmek için İZSU ALO 185 hattından destek alabilirsiniz.