19 Mayıs, yokluğa ,yoksulluğa her türlü işgale rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak ,Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde  bir ve beraber olmasını sağlayarak ,tüm ülkede  topyekün kurtuluş savaşını başlattığı çok önemli bir gündür. Hiç şüphesiz Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının  sayesinde Türk Devleti küllerinden yeniden daha güçlü kuruldu.İyi ki Samsun’a çıktılar ,İyi ki Samsundan tüm ülkeye yeniden bir güneş gibi doğdular.

          Onlar özgürlük ve bağımsızlık meşalemizi sonsuza kadar sönmeyecek bir şekilde sadece Türk Ulusu için değil, ezilen tüm dünya milletleri için yaktılar. O meşale o kadar kuvvetli yandı ki ,ezilen tüm uluslara da çok kuvvetli bir ışık oldu .O ışık tüm dünya insanlarına günümüzde de ışık olmaya devam ediyor. Bu yüzden 19 Mayıs sadece  Misak-ı Milli  sınırlarımız içerisinde kalmamış tüm dünyaya ve ezilen tüm uluslara örnek olmuş yeniden daha canlı bir diriliş  hareketidir. O gerçekten inanmış ve gerçekten inandırmış büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm yaşamını ,tüm hayallerini ,tüm gençliğini özgürlük ve bağımsızlık uğrunda cepheden cepheye koşarak ,Türk ulusunun bilinçlenmesi için bir uçtan bir uca zor şartlarda ulaşıp insanlara birebir dokunarak ,onların en iyi şeylere layık olduğu ilkesinden hareketle, gecesini gündüzüne katarak herşeyini ,nefesini ,gücünü ,kuvvetini milletimizle birlikte harekete geçirmiştir. Hiç bir şey kendiliğinden tesadüfen  ve kolay olmamıştır. Büyük mücadeleler verilmiş, büyük tehlikeler atlatılmış, büyük tuzaklar yerle bir edilmiş ,her adım atılırken enine boyuna düşünülmüş, çok hayal feda edilmiş, çok emek ve alın teri harcanmıştır.

            Atamız ve yol arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak iyi ki umut ve ışık oldular. Onlara milletçe çok şey borçluyuz. Bu yüzden yürüdükleri yoldan yürümeye devam ediyoruz. 19 Mayıs demek Atatürk ve silah arkadaşları demektir.19 Mayıs ruhu özgürlük ve bağımsızlık demektir. O güzel ve anlamlı ruhu 19 Mayıslara yükleyen Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Bunu asla unutmayalım, asla unutturmayalım. Bu yüzden her 19 Mayıs bir fırsattır, her 19 Mayıs Türk milletinin ve Türk  gençliğinin topyekün atasına vefa günüdür. Gençliğimize çok güvenen Atatürk onları geleceğimizin sonsuz teminatı olarak görmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz sonsuz ve tamdır.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bu anlamlı ve özel günde Samsun’da gençlerimizle birlikte kutlamak hem bir şans ,hem bir ayrıcalıktır. Bu şansı kullanan biri olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle birlikte Atatürk’ün izinde  Samsundan kararlı adımlarla daha özgür ve bağımsız günlere yürümenin mutluluğunu bir kez daha  yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun. Atamıza ve yol arkadaşlarına minnettarız. Ne Mutlu Türküm Diyene.

                                     AYHAN HAMLI SAMSUN  18.05.2024