Sıcak hava dalgaları, kuraklık ve su kesintileri... Artık yaşanan bu durumlar bizlere normal gelmeye başladı bile. Giderek artan sıcaklıklar ise küresel ısınmanın boyutlarını gözler önüne seriyor. Yer yüzündeki ortalama sıcaklıkların yaklaşık 1,4 santigrat derece daha fazla ısındığını bildiriyor bilimsel kaynaklar. Tüm bu ısınmalar ise Grönland gibi buzulların bulunduğu yerlerde erimelere sebep oluyor. Bu da deniz seviyesinin yükselmesiyle sonuçlanıyor. Yaşanan sel felaketlerinin de ardında yatan nedenelrden birisinin bu olduğu düşünülüyor.

Su Kesintileri Hayatımızın Bir Parçası Oldu

Su kesintileri gerçekten hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Özellikle İzmir gibi şehirlerimizde düzenli aralıklarla su kesintilerinin yapıldığını biliyoruz. Barajlardaki sularımız giderek tükeniyor. Bazı insanlar ise çareyi su duası yapmakta buluyorlar.

Pegasus, Tecrübesiz Kabin Memuru Alımı Yapıyor! Başvurular Devam Ediyor
Pegasus, Tecrübesiz Kabin Memuru Alımı Yapıyor! Başvurular Devam Ediyor
İçeriği Görüntüle

Barajların dolabilmesi için yağmurların yağması gerekiyor ki bu da bizim elimizde olan bir şey değil. Yaşanan su kesintilerinin ardından vatandaşların büyük bir bölümü mağdur oluyorlar. Gündelik işlemlerini yaparlarken örneğin duş alırken, bulaşık yıkarken veya su içmek istediklerinde bazen su bulamıyorlar. Buda gündelik hayatın akışını ve dengesini önemli ölçüde değiştiriyor.

Suyu İsraf Etmemek Gerekiyor

Özellikle bulaşık yıkarken veya duş alırken suyu israf etmemek için özenli bir çaba gerekiyor. Herkes bir litre su tasarrufu yapsa 80 milyon kişide bu durum 80 milyon Litre su anlamına gelir. 1 Metreküp suyun 1.000 Litreye eşit olduğunu söylersek bu da yaklaşık olarak 80.000 metreküp suya tekabül etmektedir.