Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ) Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ı makamında ziyaret etti. Dekan Karagöz, 'İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz iki bölümüyle eğitim ve öğretime başlıyor' dedi.

YÖK'TEN ONAY ÇIKTI

Dekan Prof. Dr. Rıza Karagöz, 'Yüksel Öğrenim Kurumuna (YÖK) yaptığımız başvuru sonucunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Tarih Bölümü ve İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümlerinin açılışına onay çıktı. Öğretim üyelerinin atanmasıyla birlikte 2019-2020 eğitim öğretim döneminden itibaren bu iki bölümümüze öğrenci alımı için hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Çarşamba'ya hayırlı uğurlu olsun' diye konuştu.

YÜKSEK ÖĞRENİM GELİŞİYOR

Çarşamba'da 3. fakültenin açılacak olmasının memnuniyetini yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Dündar, 'Sayın dekanımızın girişimleri ve gayretleriyle insan ve toplum bilimleri fakültemizin iki bölümü açılmış oldu. Yeni fakültemiz Çarşamba Güneşdoğdu Kampüsünde hukuk ve iletişim fakültesinden sonra 3. fakülte olacak. Çarşamba ilçemizde belediye, üniversite ve hayırsever iş birliğiyle geldiğimiz nokta yükseköğrenim faaliyetleri açısından sevindirici. 2008 yılında Belediyemiz ve Çarşamba Ticaret Borsamız işbirliğiyle yapılan meslek yüksekokulu ilçemizdeki yükseköğretim alanında atılan ilk adımlardan oldu. Hukuk fakültesi, iletişim fakültesi, insan ve toplum bilimleri fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yeni yurtlar ve sosyal alanlarla Çarşambamız, Ondokuz Mayıs Üniversitemizin önemli bir yerleşkesini oluşturmaya devam ediyor' şeklinde konuştu.