Kent genelindeki etkinlik takviminde çok sayıda tiyatro oyunu, konser ve stand-up gösterisi yer alıyor. KüçükÇiftlik Park’taki Oktober in Istanbul, Dreampark İstanbul’daki Central Coffee Festival ve Galataport’taki ücretsiz Bayhan konseri de günün dikkat çeken etkinlikleri arasında.

4 Ekim İstanbul konserleri

Akşam saatlerinde İstanbul’un farklı bölgelerinde aynı anda birçok büyük konser gerçekleştirilecek. Pop, rap, alternatif müzik, caz ve enstrümantal müzik dinleyicileri için farklı seçenekler bulunuyor.

Sanatçı / Etkinlik Saat Mekân
Sibel Köse – Vistula’dan Boğaz’a Uzanan Caz Köprüsü 20.30 Akatlar Kültür Merkezi
Kenan Doğulu 21.00 Ataköy Marina Açık Hava Sahnesi
Sagopa Kajmer 21.00 Paribu Vadi Açıkhava
Leyla The Band 21.00 Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu
Evgeny Grinko 21.00 Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi
Bayhan 21.00 Galataport Saat Kulesi Meydanı

Kenan Doğulu Ataköy Marina’da

Kenan Doğulu, saat 21.00’de Ataköy Marina Açık Hava Sahnesi’nde konser verecek. Akşamın en çok ilgi görmesi beklenen konserlerinden biri olan etkinlikte sanatçı sevilen şarkılarını seslendirecek.

Sagopa Kajmer Paribu Vadi Açıkhava’da

Türkçe rap dinleyicilerinin gün içindeki önemli seçeneklerinden biri Sagopa Kajmer konseri olacak. Sanatçı saat 21.00’de Paribu Vadi Açıkhava’da sahneye çıkacak.

28 Eylül İstanbul Su Kesintisi! Esenler, Silivri ve Sultangazi'de Sular Ne Zaman Gelecek? İSKİ
28 Eylül İstanbul Su Kesintisi! Esenler, Silivri ve Sultangazi'de Sular Ne Zaman Gelecek? İSKİ
İçeriği Görüntüle

Leyla The Band Harbiye’de

Leyla The Band, uzun aranın ardından yeniden bir araya geldiği konser serisinin İstanbul ayağında saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak.

Evgeny Grinko İstanbul’da

Piyanist ve besteci Evgeny Grinko da aynı akşam İstanbul’da olacak. Grinko’nun konseri saat 21.00’de Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bayhan konseri ücretsiz

Galataport İstanbul’daki programın kapanış konserini Bayhan verecek. Saat Kulesi Meydanı’ndaki konser saat 21.00’de başlayacak ve etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Sibel Köse’den caz konseri

Akşamın daha erken başlayan müzik etkinliklerinden biri Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sibel Köse’nin “Vistula’dan Boğaz’a Uzanan Caz Köprüsü” başlıklı konseri saat 20.30’da başlayacak. Aynı mekânda gün içinde farklı caz etkinlikleri de düzenlenecek.

4 Ekim İstanbul tiyatro oyunları

Tiyatro tarafında günün en büyük yapımlarından biri Zorlu PSM’de sahnelenecek Don Quixote olacak. Ferhan Şensoy’un Şahları Da Vururlar oyunu ise Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda seyirci karşısına çıkacak.

Oyun Saat Mekân
Operadaki Hayalet 16.00 Taksim İstiklal Sahne
Fareler ve İnsanlar 17.10 Taksim İstiklal Sahne
Şahları Da Vururlar 18.00 Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu
Don Quixote – Don Kişot 19.30 Zorlu PSM Turkcell Sahnesi
İçimizdeki Şeytan 19.30 Holly Sahne Cafe
Seninle Evlenir Miyim? 20.00 Caddebostan Kültür Merkezi

Don Quixote Zorlu PSM’de

Cervantes’in klasik eserinden sahneye uyarlanan Don Quixote, saat 19.30’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde oynanacak. Selçuk Yöntem ve Zuhal Olcay’ın başrollerinde yer aldığı yapım, geniş oyuncu kadrosu ve canlı orkestrasıyla sahnelenecek.

Şahları Da Vururlar yeniden Ses Tiyatrosu’nda

Ferhan Şensoy’un yazdığı Şahları Da Vururlar saat 18.00’de Ses 1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda başlayacak. Oyunun kadrosunda Celal Belgil, Erkan Üçüncü, Serap Günaydın, Elif Durdu Şensoy, Nejat Yavaşoğulları ve Gökhan Şeşen gibi isimler bulunuyor.

Seninle Evlenir Miyim? Caddebostan’da

İlişkiler ve evlilik üzerine kurulu komedi Seninle Evlenir Miyim?, saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu’nda sahnelenecek. Melda Gür ve Barbaros Uzunöner’in rol aldığı yapım, çiftlerin tanışmasından evlilik hayatına uzanan süreci mizahi bir dille anlatıyor.

Taksim İstiklal Sahne’de ise gün içerisinde iki farklı yapım var. Operadaki Hayalet saat 16.00’da, Fareler ve İnsanlar ise saat 17.10’da seyirciyle buluşacak.

4 Ekim İstanbul stand-up gösterileri

Pazar akşamı stand-up tarafında da seçenek oldukça fazla. Beylikdüzü’nden Kadıköy’e, Beşiktaş’tan Beyoğlu’na kadar birçok sahnede gösteriler gerçekleştirilecek.

Gösteri Saat Mekân
Hikayeden Adamlar – Mahalle 16.30 Sahne Beşiktaş
Kadıköy Stand Up Gecesi 19.00 Ada Bar
Musti Kusti – Yeni Gösteri 19.30 Mall of İstanbul MOİ Sahne
Kadıköy Açık Mikrofon Stand-up 20.00 Vohu Sahne
Doğu Demirkol 20.30 Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi
Furkan Bozdağ – Kaset 20.30 Ada Bar
Stand Up Taksim – Beyoğlu Gecesi 20.30 İnfiniti Sahne
Hikayeden Adamlar – Mahalle 21.30 Sahne Beşiktaş

Doğu Demirkol’un saat 20.30’daki gösterisi günün büyük salonlu stand-up etkinliklerinden biri olacak. Kadıköy’de ise aynı akşam farklı saatlerde birkaç bağımsız stand-up programı bulunuyor.

Beyoğlu’ndaki İnfiniti Sahne’de de stand-up gösterileri gerçekleştirilecek. Programda bir sunucu ile farklı komedyenler seyirci karşısına çıkacak.

4 Ekim İstanbul festivalleri

Konser ve tiyatro dışında günü festival alanında geçirmek isteyenler için farklı etkinlikler de bulunuyor.

Oktober in Istanbul

KüçükÇiftlik Park’taki Oktober in Istanbul saat 15.00’te kapılarını açacak. Festivalde canlı müzik ve DJ performanslarının yanı sıra tematik alanlar, oyunlar ve yeme-içme noktaları yer alacak.

Central Coffee Festival

Kahve tutkunları için Central Coffee Festival saat 11.00’de Dreampark İstanbul’da başlayacak. Festival alanında farklı kahve markaları, yiyecek-içecek stantları ve deneyim alanları bulunacak.

Sonbahar Festivali

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres’te düzenlenecek Sonbahar Festivali ise saat 11.30’da başlayacak. Programda canlı performanslar, DJ müziği ve farklı yiyecek stantları yer alacak.

Çocuklarla İstanbul’da ne yapılabilir?

Pazar günü çocuklara yönelik program da oldukça geniş. Güldüy Güldüy Çocuk saat 13.00’te Maximum UNIQ Hall’da, Charlie’nin Çikolata Fabrikasında saat 14.00’te Grand Cevahir Oditoryum Sahnesi’nde ve Güzel ve Çirkin saat 14.00’te DasDas İstinyePark’ta sahnelenecek.

Kadıköy’de Kuğu Gölü Çocuk Balesi saat 13.00’te izlenebilirken AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gün boyunca yaratıcı drama, müzik, resim ve heykel atölyeleri düzenlenecek. Çocuk programlarında yaş sınırları etkinliğe göre değişebiliyor.

4 Ekim İstanbul etkinlik takvimi

Güne erken başlamak isteyenler için festivaller ve çocuk etkinlikleri saat 11.00 civarında başlıyor. Öğleden sonra KüçükÇiftlik Park’taki Oktober in Istanbul ile tiyatro ve çocuk gösterileri yoğunlaşırken, saat 18.00’den sonra program ağırlıklı olarak tiyatro, stand-up ve konserlere dönüyor.

Akşam 21.00 ise günün en yoğun saati olacak. Kenan Doğulu Ataköy’de, Sagopa Kajmer Paribu Vadi Açıkhava’da, Leyla The Band Harbiye’de, Evgeny Grinko Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde ve Bayhan Galataport’ta aynı saatte sahneye çıkacak.

Etkinlik saatleri ve programlar organizatörler tarafından değiştirilebildiği için katılım öncesinde son programın kontrol edilmesi yararlı olabilir.