Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çarşamba Belediyesi işbirliğiyle yapılan projeler hakkında bilgi aldı.

PROJELERİ İLÇEMİZE KAZANDIRIYORUZ

Engelli ve yaşlılara hizmet verecek, yapım değeri 30 milyonu aşan 4 projeyi Çarşamba'ya kazandırdıklarını söyleyen Başkan Dündar, "Çarşamba Belediyesi Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulu'nu sosyal donatıları, derslikleri ve atölye alanlarıyla birlikte 8 milyon bütçeyle tamamladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin sürekli bakımının yapılacağı Çarşamba Engelsiz Yaşam Merkezi'ni Yeşilırmak kıyısında 20 dönüm alanda 5 blokluk yapılar şeklinde inşa ediyor. Yine belediye ve ticaret borsası işbirliğiyle Adapark'ta engellilerin ve ailelerinin gündüz bakım ve rehabilitasyonunun sağlanacağı bir merkezi ayrı bir proje olarak ilçemize kazandırıyoruz. Ayrıca huzurevi yapımı çalışmalarını başlatıyoruz. 2018 yılında engellilerimize ve yaşlılarımıza hizmet verecek 30 milyon lirayı aşan yatırımları ilçemize kazandırmış olacağız. Projelere katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

PROBLEMLERİN KAYNAĞI EĞİTİMSİZLİK

Çarşamba'nın yaşlı ve engelliler için yapılan projeleriyle önemli yatırımlara kavuştuğunu kaydeden Kaymakam Mustafa Güney, 'Mülki amir olarak benim için en önemli hizmet engellilere verilendir. Devlet olarak biz her engelliye eğitim hizmeti verebilmeliyiz. Tüm problemlerin kaynağı eğitimsizlik. Belediye Başkanımız, sağ olsun bu engelli okulunu yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etti' diye konuştu.

BAŞKAN DÜNDAR'A TEŞEKKÜR

Çarşamba'da özel insanlara layık, güzel eserlerin ortaya çıktığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ise, 'Engelli Çocuklar Özel Eğitim Okulu'nun geçici kabulünü yaptık. Donatım ve tefrişat konusunu da hallederek eğitime başlayacağız. Burayı ilçemize kazandıran Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a eğitim camiamız ve engelli aileler adına teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.