Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek için ilk ve ortaokul öğrencilerine "Gıda Güvenilirliği" ve "Gıda Kayıpları ve İsraf" konularında eğitimler düzenliyor.

Son olarak Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere gıda tüketimi, hijyen, gıda kayıpları, gıda israfı, okul gıdası logolu ürünler, Alo 174 Gıda hattı ve gıda muhafazası gibi konularda bilgilendirme yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, çocukların sağlıklı beslenmesi ve bilinçli gıda tüketimi için eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Ağrı’da karların erimeye başlamasıyla birlikte güzlük ekimi yapılan arpa, buğday ve diğer ürünlerin çıkış kontrolleri de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince gerçekleştirildi. Hüseyinoğlu, ekimi yapılan tüm ürünlerin hasat dönemine kadar çiftçilerin arazilerinin sürekli kontrol edileceğini ve çiftçilere her türlü teknik desteğin sağlanacağını söyledi.

Kaynak: iha