AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi aday tanıtım toplantısı, 24 Kasım Cumartesi saat 14.00'te İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir tanıtım toplantısı düzenleneceğini, burada Ankara, İstanbul, İzmir dahil olmak üzere yaklaşık 40 seçim bölgesindeki adayların ilan edileceğini belirtmişti. 40 seçim bölgesinin içerisinde de Samsun'un yer alması bekleniyor.

SAMSUN'DAN 105 ADAY ADAYI

AK Parti Samsun'da kasım ayında alınan başvurularda Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri için toplamda 105 aday adayı başvurda bulunmuştu. Öte yandan ilçe başkanları için geçtiğimiz hafta 3 bin kişinin katıldığı dev elektronik temayül yapılmış, temayül sonuçları ise bilgisayar ortamında doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirilmesine sunulmuştu. Aradan geçen 1 haftada ise AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, ekibi ve ilçe başkanları AK Parti Genel Merkezinde aday belirleme çalışmaları sürdürmüştü.

LİSTE DIŞI DA OLABİLİR

Kulislerde adaylık için birçok kişinin ismi konuşulurken, İl Başkanı Hakan Karaduman bir süre önce gerçekleştirdiği basın toplantısında liste dışına da işaret etmişti. Karaduman, "Genel merkezimizin kararıyla mevcut belediye başkanlarımızın adaylık başvurularının alınmayacağını daha önce açıklamıştık. Halihazırda görevde bulunan il ve ilçe belediye başkanlarımızın adaylığı ile ilgili takdir genel merkezimizin. Tabii liste dışından da aday olabilir. Biz genel merkezimizle sürekli olarak istişare içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Zerrin SOMUNCU