AK Parti'de beklenen karar açıklandı ve Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu.

Temayül yoklamasında yüzde 80 oranında Binali Yıldırım'ın isminin öne çıktığı öğrenildi.

AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'nun görevini bırakacağını açıklamasının ardından 22 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Kongre'de Binali Yıldırım'ın adaylığı resmen açıklandı.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.

Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiştir.

Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım'ın üç çocuğu vardır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.