AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları" projesinin 15. toplantısını Samsun'da gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ev sahipliği yaparken, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler, sağlık çalışanları, şehit aileleri ile gaziler ve muhtarlar da çalıştaya katıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen programda katılımcılar Samsun'un sorunlarını anlattı.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE YOL İNŞA EDİYORUZ

Samsunluları dinlemek için biraraya geldiklerini ifade eden Karaaslan, "Siyasetçiler özellikle de böyle güzel bir topluluk varken konuşmayı severler ama biz bugün Samsunumuzun röntgenini çekeceğiz. Başta şehrimizde ağırladığımız Genel Başkan Yardımcımız Öznur Çalık'a ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Önemli bir konu için şehrimizdeler. Bütün yaptıklarımız sağlıktan, eğitime, istihdamdan ekonimiye kadar bütün bunların yanında aslında gönülden gönüle görünmez bir yol inşa ediyoruz. Belki de bütün başarımızın ya da milletle kurduğumuz güçlü ilişkinin en önemli tarafı burası. Umarım toplantımız hayırlara vesile olur" diye konuştu.

SAMSUN LİDER ŞEHİR

Sosyal Politikalarda Gönül Adımları projesiyle Samsun'da Samsunluları dinlemek hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak 'Sosyal Politikalarda Türkiye'yi dinliyoruz' projesinin 15. şehrindeyiz. İstiklal şehri Samsun'da sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. 2002 yılında gönüllerinize doğru başlatmış olduğumuz adımları perçinlemek için buradayız. Samsunlu kardeşlerimizi dinleyelim ve bize ne diyorlar onu duyalım istedik. Hakkari'den başladık Samsun'a kadar geldik. Lider şehir olmak kolay değil, Samsun bu milletin kaderinde lider, kederinde ümit ve umut oldu. Ankara'dan bakınca biz Samsun'u değerlendirebiliriz ama 15 yıldır Samsun'da AK Parti'nin ne yaptığını görmek adına buradayız. Temel hedefimiz AK Parti'nin sosyal politikalarda kat ettiği yolu bir kez daha gözden geçirmek, sizlerde oluşan mennuniyeti görmek ve varsa aksayan yönleri sizlerden dinlemek istiyoruz" dedi.

SOSYAL BÜTÇE BÜYÜDÜ

Sosyal politikalara ayrılan bütçelere de değinen Çalık, "Özellikle siyasi istikrarın ekonomik istikrar getirdiğinin ve ekonominin büyümesiyle sosyal politikalara ayrılan bütçenin büyüdüğünün farkındayız. 2002 yılındaki Türkiye'de sosyal yardım ve sosyal hizmete ayrılan bütçe sadece 1,6 milyar liraydı. Bugün 50,6 milyar lirayı sadece sosyal yardım ve sosyal hizmetlere ayırmış durumdayız. Sosyal koruma bütçesi denilen bütçe 2002 yılında 35 milyar liraydı. Bugün Türkiye'de bütün sosyal yardımların bütçesi 335 milyar liradır. Sosyal yardımlara verdiğimiz desteklerle bireyin sosyal refahını artırmayı hedefledik" ifadelerini kullandı.

SAMSUN MASAYA YATIRILDI

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay basına kapalı olarak devam etti. Salonda oluşturulan 10 yuvarlak masada, eğitim, istihdam, sağlık, ekonomi gibi konular ele alınarak raporlar hazırlanmak üzere kaydedildi. İkinci bölümdeyse değerlendirme toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Karaaslan ve Çalık, AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

Zerrin SOMUNCU