Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lokum Gibi Menü
Evde herkes aç, dolapta malzeme çok ama fikir sıfırsa burası tam yeri. Bugün sana hem göze hitap eden hem de mis gibi kokan bir menü önerim var. Çok zamanını almaz ama lezzeti olay olur. Tavuk suyundan şifa gibi çorba, yumuşacık et sote, üzerine bol peynirli beğendi ve hafif mi hafif maş fasulyesi salatası. Sofrayı kur, bu dörtlü akşamı kurtarır!
Tavuk Suyu Çorbası İçini Isıtsın
Az malzeme, bol lezzet. Tavuk göğsüyle budu haşla, didikle. Bir yanda un kavrulsun, tavuk suyunu ekle, tel şehriye girince işler sarpa sarmaz, tam tersi nefisleşir. Karabiberi unutma.
Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü
- 1 tavuk budu
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz, karabiber, su
Et Sote Tencerede Dans Etsin
Yağda kavrulan soğanla et buluşunca işler ciddileşir. Domates, biber girince mutfağı mis koku sarar. Baharatlar işin ruhu. Et yumuşayana kadar bekle, sonra afiyetle dal.
Malzemeler:
- 500g kuşbaşı et
- 1 soğan
- 4 sivri biber
- 2 domates
- Tereyağı, sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, kekik, tuz
Beğendi Gönülleri Kazanır
Köz patlıcanla un ve süt birleşince ortaya efsane çıkar. Kaşarı bol koy, biraz karabiber serpiştir. Etin altına ser, kaşıklayan doyamaz.
Malzemeler:
- 2 bostan patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz, karabiber
Maş Fasulyesi Salatası Tazelik Getirsin
Haşla, soğut, bol limonla, zeytinyağıyla harmanla. Yanına biraz soğan, biraz domates. Hafif, ferah, tam denge.
Yemek yapmanın derdi varsa bu menü seni yormaz. Lezzetli sofralar için fazla düşünme, bu dörtlüyü dene, gün senin sofranla güzelleşsin.