Akşam Sofrasını Şenlendiren Menü Hazır

Evin içinde “Ne pişirsem?” diye dolaşanların çok iyi bildiği bir tedirginlik var. Bazen dolap dolu oluyor yine de fikir çıkmıyor. Tam böyle anlarda kurtarıcı gibi gelen pratik bir akşam menüsü hazırladık. Hem yapması kolay hem sofraya bakınca insana hoş bir hava veriyor.

Çeşmi Nigar: Dumanı Üstünde Bir Başlangıç

Bu çorbayı ilk kez denediğimde misafirler “Restoran mı açtın?” diye dalga geçmişti. Mercimeğin o yoğun tadına hafif ekşi terbiye çok yakışıyor. Üzerine naneli, salçalı sosu döküyorsun… Çorba bir anda havalanıyor. Özellikle üşüyenlere birebir.

Ispanak Yemeği: Ev Hali Ama Güzel Hali

Bir dönem herkesin “Ben ıspanak yemem” dediği o tripler unutuluyor. Çünkü soğanı hafif kavurup ıspanak eklenince mutfaktan çıkan koku kimseyi bırakmıyor. Biraz pirinç girince yemek kıvam buluyor. Ekmekle sıyırmalık türden.

Bulgur Pilavı: Sade Ama Yeri Ayrı

Evde pilav varsa sofranın %50’si zaten tamam. Bu sade bulgur pilavı ise tam ıspanak yemeğine göre. Soğanın tereyağında hafif kararması bile iştah açıyor. Dinlenince daha da güzelleşiyor.

Kış Sofralarına Yeni Numara: Lahana Sarması Turşusu Hem Sarma Hem Turşu Bir Arada
Kış Sofralarına Yeni Numara: Lahana Sarması Turşusu Hem Sarma Hem Turşu Bir Arada
İçeriği Görüntüle

Çıtır Çıtır Pasta: Hafif, Serin, Tatlı Bitiriş

Bu pasta tam yaz akşamlarının olayı. Kağıt helvanın arasına hafif bir krema, biraz çilek… Üç katı üst üste koyunca görüntüsü bile neşelendiriyor. Üstü naneli, meyveli süslenince “Ben bunu yapmış olamam” dedirtiyor.

Akşam menüsü böyle olunca sofraya oturan kimse itiraz etmiyor. Hem pratik hem evde küçük bir bayram havası yaratıyor.