TÜİK Bölge Müdürü Harun Çiçek, Samsun'un yanı sıra Amasya, Çorum ve Tokat illerine hizmet verdiklerini söyledi.

Kurumun görevinin ulusal ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan her alanda güncel, güvenilir, tarafsız ve sadece tek bir resmi istatistik üretilmesini sağlamak olduğunu anlatan Çiçek, bu görevlerin yerine getirilebilmesi amacıyla 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu'nun çıkarıldığını belirtti.

UYARI YAZISI GÖNDERİLDİ
Çiçek, Samsun Bölge Müdürlüğü olarak geçen yıl 57 bin 928'i iş yeri, 14 bin 436'sı hane olmak üzere 72 bin 364 anket yaptıklarına işaret ederek, "Geçen yıl anketlere katılmayan 556 iş yerine uyarı yazısı gönderildi, 2'sine ise idari para cezası uygulandı. Ayrıca 60 hane halkına uyarı, 9'una da idari para cezası verildi" dedi.

YAYGIN BİR UYGULAMA DEĞİL
Hiç kimseye uyarı verilmeden idari para cezası uygulanmadığını vurgulayan Çiçek, idari para cezasının yaygın bir uygulama değil, çok istisnai bir durum olduğunun altını çizdi. Çalışmalarını tecrübeli ve eğitimli anketör kadrosuyla yürüttüklerini kaydeden Çiçek, "Milletimizin refah ve mutluluğu için çaba gösterirken hiçbir vatandaşımızı mutsuz etmek gibi bir niyetimiz asla yoktur" ifadesini kullandı.