Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği'nce bir otelde düzenlenen "Arıcılık" konulu panelde, Türkiye'nin arıcılıkta Çin'den sonra ikinci büyük ülke olduğunu söyledi.

10 YILIN PROJELERİ HAZIR
Türkiye'nin bu noktaya gelmesine büyük katkı sağlayan bakanlara teşekkür eden Yılmaz, Ordu'nun da ülkede sektörün lokomotifi durumunda bulunduğunu dile getirdi. Sektörde zor bir dönemin geride bırakıldığını vurgulayan Yılmaz, "Gelecek 10 yılın projelerini hazırladık. Birçok konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık, Orman ve Su İşleri, Kalkınma ile Kültür ve Turizm bakanlıklarımızla çalışıyoruz. Bundan sonrası için de sektörü daha ileriye nasıl taşıyabiliriz noktasında çalışmalarımızı birlikte sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

ALTYAPI GÜÇLENDİRİLİYOR
Yılmaz, 80 ilde örgütlenen birliğin 58 bin üyesi bulunduğuna dikkati çekerek, "6,8 milyon arı kovanı ve 103 bin ton bal üretimiyle dünyada ikinci sıradayız. Türkiye'deki arıcılar olarak, gelecekte sektörde dünyanın bir numarası olmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle altyapımızı güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.