Samsun Devlet Opera ve Balesi Büyük Salon'unda sahnelenen ve librettosunu Tarık Günersel'in üstlendiği eserin, orkestra şefliğini Lorenzo Castriota ve Mikhail Iskrov dönüşümlü olarak yaptı.

Halit Ziya Uşaklıgil'in romanından esinlenerek sahneye uyarlanan iki perdelik "Aşk-ı Memnu"nun dekor tasarımı Hakkı Kandır'a, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu'na, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz'a, koreografisi Zeynep Bengier'e ait.

Tarık Günersel tarafından 2000'de tiyatroya, daha sonra da opera librettosuna uyarlanan, 2002'de Selman Ada tarafından bestelenen Aşk-ı Memnu, İstanbullu zengin iş adamı Adnan Bey'in kendisinden 35 yaş küçük Bihter ile evlenmesinin ardından yaşananları 19. yüzyıl İstanbul'undaki siyasal ve toplumsal ortamın zengin sınıf üstündeki etkilerinden yola çıkarak anlatıyor.

Aşk-ı Memnu'da Bihter rolünde "Mine Kurtoğlu", Behlül rolünde "Emrah Sözer", Adnan Bey rolünde "Tuncay Kurtoğlu", Nihal rolünde "Sermin Dikmen Töre", Firdevs Hanım rolünde "Gamze Barhan", Matmazel de Courton rolünde "Sibel Kızılateş", Beşir rolünde "Cumhur İbili", Nesrin rolünde ise "Elif Demir" sahne aldı.