Samsun'da 29 yaşındaki baldızı Hatice Şahin'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan polis memuru 42 yaşındaki E. K., bugünkü duruşmada, olaydan önceki ruh halinin araştırılması için A.K. adlı arkadaşının tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme heyeti bu isteği reddetti.

Yaklaşık 4 ay önce Canik İlçesi'nde meydana gelen olayda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru E. K.'nın eşi 30 yaşındaki S.K., ailevi nedenlerden dolayı evi terk ederek Samsun'da yaşayan ablası Hatice Şahin'in yanına yerleşti. Olay günü E. K., Kocaeli'nden Samsun'a gelerek baldızının evine gidip eşiyle tartışmaya başlayınca, araya baldızı girdi.

ÇORUM'DA YAKALANDI

Hatice Şahin ile tartışmaya başlayan polis memuru üzerinde bulunan tabancasıyla ateş ederek 2 çocuk annesi Şahin'i vurdu. Şahin olay yerinde hayatını kaybetti. Daha sonra kaçan ve Çorum'da meslektaşları tarafından yakalanıp Samsun'a getirilerek cezaevine gönderildi.

'RUH HALİMİ ARAŞTIRIN'

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde baldızı Hatice Şahin'i kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanan E. K., bugünkü duruşmada hazır bulundu. Kara, mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, "Eşimle barışmak için devreye arkadaşlarımı soktum. Arkadaşlarım eşimle görüştükten sonra bana, 'Senin işin tamam git eşini al gel' dediler. Arkadaşlarımdan A.K. gelirken ki ruh halimi çok iyi bilir. Umutla gelmiştim. Ruh halimin araştırılması için arkadaşım A.K.'nin tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Evimi ve yuvamı kurtarmak için olumlu ve art niyetsiz düşüncelerle Samsun'a geldim. Benim kasti bir düşüncem yoktu. Aile birliğimi sağlamak için çaba sarfettim. Bu olay istemim dışında meydana gelen bir olaydır. Tahliyemi istiyorum" dedi.

İfadenin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanığın tanık dinlenmesi isteğini reddedip tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.