Yapılan onca araştırma sonucu bizlere gösteriyor ki 'Toplumda yetenekli bir gencin eğitilmesinden daha önemli bir konu yoktur ve toplumda yetenekli bir bireyin kaybolmasından daha yıkıcı bir sonuç olamaz.'

Erken yaşlarda yetenekli bir çocuğun yeteneklerini belirlemek, yönlendirmek ve eğitmek ise uzmanlık gerektiren, zor ve karmaşık bir iştir.

Temel spor eğitimi alan çocuklardan elit sporcu olma potansiyeline sahip olanların tespit edilmesi, başarılı olabileceği spor dalları hakkında bilgilendirilmesi ve önerilerde bulunulması gerekmektedir. Sporda yetenek seçimi ve yönlendirme sürecinin temel amacı erken yaşlarda çocukların yeteneklerinin belirlenerek spora yönlendirilmesidir.

İşte bunların güzel bir örneğini geçtiğimiz günlerde Samsun' lu bir sporcu olan Nisa ERBİL bizlere bir kez daha göstermiştir.

Nisa, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kentlerde yapılan yetenek taramalarında antrenör Ali Serkan KÜÇÜK tarafından keşfedilmiş şampiyon bir sporcumuzdur. Fiziki özelliklerinin, yaşıtlarından farklı olması sebebiyle dikkat çeken Nisa, taramalarda yaşıtlarından bir üst seviyede gözükerek tercih edilmiştir. Eskrim sporunda lazım olan özelliklerin Nisa'da fazlasıyla var olduğunu gören KÜÇÜK, kendisini başarıya götürecek olan bu yolda yer alması adına ikna etmiştir. TOHM (Türkiye Olimpiyat Hareketi Merkezi ) bünyesinde çalışmalara başlayan Nisa, adeta aşamaları birer birer geçiyor ve ülke çapında bir isim olma yolunda önemli adımlar atıyordu.Daha sonra çalışma fırsatı bulduğu yabancı hocalarının yardımı ile gerek tekniğini gerekse eskrime olan bakış açısını geliştiren sporcumuz basamakları hızla çıkmaya devam etmiştir. Eskrimin bu sayede hayatında vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Nisa, tüm yaşantısını bu yönde şekillendirmiş ve zamanının en büyük bölümünü bu sporla haşır neşir halde sürdürür olmuştur.

Son olarak elde ettiği Avrupa şampiyonluğu, bu branşta eğitim gören yeni sporculara örnek olmakla beraber, ülkemize çok önemli bir başarı getirmiştir. Nisa 2020 Olimpiyat Oyunları için çok da iddialı konuşmasa da , hedefini 2024 yılında yapılacak Paris Olimpiyatlarında madalya olarak belirlemiştir. Şehir ve ülke olarak gurur duyduğumuz Nisa'yı, ailesini ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.

Sevgili Velilerimiz, değerli Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlarım! Etrafımızda onlarca böylesi yetenekli evladımız, öğrencimiz var. Onlara gerekli desteği sağlayalım, arkalarında duralım ve onları bu konuda teşvik edelim. Spor ile elde edeceğimiz başarıların, mutfağındaki en marifetli aşçılar bizleriz.

Biz onlara güvenelim, zira onlar bize fazlasıyla güveniyorlar