Demokrasi Nöbeti'nin ikinci gününde de Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte sabahlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye'de, yaşanan oyunlara karşı dimdik duran bir Cumhurbaşkanı, bir Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan var. Milletimiz, onun dirayetiyle ülkemizi çapulculara bırakmadı" dedi.

Türkiye'nin birçok şehrinde milyonlarca vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlarda Demokrasi Nöbeti tutarken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de eşi Nimet Genç ve çocuklarının yanısıra Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay, İrfan Göz ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda darbe girişimini protesto etti. Demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazının kılındığı Cumhuriyet Meydanı'nda, sabahın erken saatlerine kadar vatandaşlarla birlikte Demokrasi Nöbeti tutan Başkan Osman Genç, hainlerin darbe oyununu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dik duruşunun ve milletin kendisinin bozduğunu söyledi.

'DEMOKRASİ NÖBETİ SÜRECEK'

Darbe kalkışmasına karşı çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla sokaklara inenlerin hayatlarını ortaya koyduğunu belirten Başkan Osman Genç, bu karşı koyuşun bir inancın, bir imanın, vatan sevgisinin tezahürü olduğunu söyledi. "Bugün tek yürek, tek millet olarak geleceğimize, onurumuza, ülkemize sahip çıkma günüdür" diyen Başkan Genç, "Gerçekten bugün bir bayram, bundan sonra Demokrasi Bayramı olacak inşallah. Daha da güçlendik, artık önümüze daha net bakıyoruz, Türkiye'nin yürüyüşü devam edecek. Bu akşam buradayız, yarın da buradayız. Demokrasi Nöbetimiz devam edecek" diye konuştu.

'BU BİR TERÖR EYLEMİDİR'

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını ve milletin, ülkenin üstünde oynanan oyunların farkında olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, "Bunların yaptığı darbe bile değil, resmen terör eylemidir. Bunların bizim insanımıza silah sıkması, ateş etmesi açıklanabilir birşey değildir. Bunlara en güzel cevabı aziz milletimiz vermiştir. Ancak şunu bilmelidirler ki, Türkiye'de oynanan oyunlara karşı dimdik duran bir Cumhurbaşkanı, bir Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan var. Milletimiz, onun dirayetiyle ülkemizi çapulculara bırakmadı" ifadelerini kullandı.