Bafra Madeni Sanatkarlar Odası'nın olağan kongresi dün yapıldı. Kongrenin divan Başkanlığı'nı Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, denetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından seçimlere geçildi. Resai Yılmaz ve Hurşit Tulum başkanlık için yarıştı.

TULUM GÜVEN TAZELEDİ

Kongrede her iki aday da konuşmasında birliktelik mesajları verirken, konuşmaların ardından mevcut Başkan Hurşit Tulum, kendisine kırgın olan eski Başkan Resai Yılmaz'ın elini öperek yaptığı hizmetler nedeniyle bir plaket takdim etti. 840 üyesi olan Bafra Madeni Sanatkarla Odası seçiminde Resai Yılmaz 54 oy alırken, Hurşit Tulum 420 oyla yeniden başkan seçildi.

KONGRE HAZIRLIĞI

Bu arada 6 Mayıs'ta kongresi yapılacak olan Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin mevcut Başkanı Hacı Eyüb Güler, 50 oda başkanı ve yönetimiyle kongreye katılarak gövde gösterisi yaptı. Kongrede konuşan Güler, 'Biz koltuk değil hizmet sevdalısıyız' dedi.

ESNAF GÖZÜNÜ AÇTI

Samsun'da 72 oda bulunduğunu belirten Güler, '50 oda başkanı ve yönetimlerinin desteğini aldık. Bu gün buraya 50 oda başkanı ile birlikte geldim. Buradaki birlik ve beraberlik bunun ispatıdır. Adı üzerinde esnaf odaları birliğine 4 yıl önce sizlerin oylarıyla seçildim. Benim tek bir amacım birlik ve beraberliği sağlamaktı. Bunu da çok şükür sizlerle birlikte sağladık. Bu gün buradaki topluluk bunun en güzel örneğidir. Bizim koltuk sevdamız hiç olmadı. Tek amacımız hizmet etmektir. 4 yıldır sizlere hizmet ederek bu günlere kadar geldik. Bu gün buradaki 50 oda başkanı ve yönetimi koltuk sevdalılarının yanında değil, hizmet edenin yanında oldu. Allah hepsinden razı olsun. Eski dönemler artık bitti. Hizmet edenlerin işlerine çomak sokma devri bitti. Esnafımız gözünü açtı ve kendisine hizmet edenleri seçti, seçiyor. Ben ölene kadar kendimi esnafa hizmet etmeye adadım" diye konuştu.

GÜLER'E TAM DESTEK

Başkan Güler, konuşmalarının ardından kongreye katılan Samsun ve ilçe oda başkanlarının isimlerini tek tek okuyarak tanıttı. Kongreye katılan oda başkanları ise alkışlarıyla Eyüb Güler'e destek verdi.

Ümit CEYLAN