Bayram demek sevinç ve mutluluk demektir.

Ümmet kanlar içinde yaşam mücadelesi vermektedir. Ama asla umutsuz değildir. Çünkü ümmetin inancında umutsuzluk inançsızlıktır, Allah'a (c.c) güvensizliktir, gelecek adına Allah'ın (c.c)' hesabına karşı gelmektir ya da müdahale yapma teşebbüsüdür.

Dünyanın her yerinde mazlum Müslüman kanı akmaktadır.

Yeryüzünde Müslüman var olduğu sürece dünya yıkılmayacaktır. İşte Müslümanın Allah nezdinde bu kadar hatırı vardır. Bu nedenledir ki ümmet olarak ona inanıyor ve güveniyoruz. Bütün kanlarımız, canlarımız ve mallarımız bu uğurda heba olsa bile biz yine mutluyuz.

Bizim yüce davamızın asla mağlubu yoktur ve olmayacaktır da. İşte Kurban Bayramı'na bu inançla giriyoruz. Müslüman olarak dirilerimiz olduğu kadar ölülerimiz de bizim için önemlidir. Canlısını ziyaret eder gibi ölülerimizi ziyaret ediyoruz.

Sadece ölülerimiz mi? Bütün bir akrabaları ziyaret ediyor, Allah'a karşı kulluk, insanlara karşı insanlık ve kardeşlik görevimizi yapıyoruz. Ziyaretlerimizde zengin fakir ayrımı yapmıyor, kurban etlerimizin bir kısmını dahi zengin eş ve dostlarımıza hediye ediyoruz.

Kurban, Allah'a yaklaşmaktır.

Kurban, Allah adına kesmek ve dağıtmaktır.

Fakirlerimiz ete kanmalı, onları Allah adına ziyaret edip hediyelerini takdim etmeli. Koca bir koyunu ya da azman bir tosunun yedide birini yemek için değildir kurban.

Kurban Bayramı'nda bütün bir ümmetin İslami ve insani değerleri dirilmeli. Toplumda bir diriliş nefhası, bir diriliş şuuru olmalıdır.

Taksitle tatil yapanlar da taksitle kurban kesmeyi denemelidir. Bir haftalık tatiline 5.000-10.000 lira ayıranlar Allah için, insanlık için 1.000 lira ayıramazlar mı acaba?

Paylaşmak güzeldir ama yalnız başkaları verirse değil. Kendin de verirsen daha güzeldir.

İşte bu paylaşmayı bu bayramda hep birlikte yapmanın sorumluluğunu, güzelliğini ve mutluluğunu birlikte yaşayalım istiyoruz.

Selam ve sevgi ile hepinizin bayramını tebrik ediyor, esenlikler diliyor, hayır duanızı bekliyorum…[email protected]