Bodrum, yaz aylarını muhteşem yerleri ziyaret ederek geçirmek isteyenlerin tatil rotalarında yer alan kentimizdir. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve leziz yöresel yemekleriyle tüm senenin yorgunluğunu atabilmeyi sağlar. Yanı sıra, kış aylarında daha ılıman yerlerde vakit geçirmek isteyenler için de ideal bir seçimdir. Bu güzide şehrimizi tatil planlarına dahil etmek isteyenlerse Bodrum uçak bileti arayışına girer. Okumakta olduğunuz bu rehber, en uygun fiyata seyahat etme imkanı elde edebilmenin inceliklerini aktaracaktır.

Hem Bodrum’a hem de diğer tüm kentlere olan yolculuklarınızda Türk Hava Yolları’nın avantajlı fırsatlarını tercih edebilirsiniz. Böylece ucuz uçak bileti edinerek seyahatlerinizi çok daha keyifli hale getirebilmeniz mümkün olur. Aynı zamanda Miles&Smiles gibi etkileyici kampanyaların fırsatlarından da yararlanabilirsiniz. Tüm bunlar uyguna bilet almaya yarayan en iyi ipuçlarıdır.

Dijital Pazarlamanın Lideri Pamedia ile Tanışın Dijital Pazarlamanın Lideri Pamedia ile Tanışın

Bodrum'un Tarihi Yerleri

Bodrum kentini ziyaret ettiğinizde sadece yürüyerek bile çok sayıda farklı tarihi mekanı keşfedebilirsiniz. Antik mezar kalıntılarını sergileyen Halikarnas Mozolesi bunlardan bir tanesidir. Kral Maussolu, eşi ve ailesinin diğer üyeleri bu alana gömülmüştür. İçerisinde bir müze de yer alan mozole binlerce yıldır ayakta durmaktadır. Aynı zamanda Dünyanın Yedi Harikası listesinde de yer alır.

Bodrum tarihi yerleri listesinde şehrin uğrak noktalarından olan Myndos Kapısı da yer alır. Zamanında Halikarnassos bölgesini yönetmiş olan aynı isim, Kral Maussolu tarafından inşa ettirilmiştir. O dönemlerde bölgeyi korumaya yarayan sur kapısı olarak kullanılan bu yapı günümüzde birçok kişinin ilgisini çekmektedir.

Eğer sizler de merak ediyorsanız Bodrum’a tatile gittiğinizde mutlaka uğramalısınız. Uçuşunuzu daha uygun fiyata getirmek içinse Türk Hava Yolları’na ait avantajlı kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Alışverişinizi dilerseniz web sitesinden, dilerseniz de şehrinizdeki satış noktalarından gerçekleştirebilirsiniz.

Bodrum'un Müzeleri

Muğla’nın gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum, sizleri ferah ve dinlendirici bir yaz tatiline davet etmektedir. Üstelik berrak suların tadını çıkarırken genel kültür açısından da doyuma ulaşabilmenizi sağlayacak bir yerdir. Sebebi, kentte çok sayıda müze yer almasıdır. En sık ziyaret edilenleri arasında;

  • Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi,
  • Bodrum Mausoleion Açık Hava Müzesi,
  • Bodrum Deniz Müzesi,
  • Zeki Müren Sanat Müzesi yer alır.

Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi içerisinde konumlanmıştır. Dünyanın en önemli parçalarını bu müzede görebilmek mümkündür. Toplamda 14 adet sergi salonu bulunan turistik mekan okyanusların gizemini ortaya çıkarmaktadır. Üstelik Yunan çömleği olmasıyla tanınan “Amfora” türünün en geniş koleksiyonunu sergileyen müze olarak ün kazanmıştır. Bununla beraber tarihin eski gemi kalıntılarını barındıran mekan ünvanına da sahiptir.

Bodrum gezilecek yerler listesinde yer alan Zeki Müren Sanat Müzesi de şehrin ilgi çeken noktalarından bir tanesidir. Ülkemizin Sanat Güneşi’ni bizlere hatırlatan yüzlerce ögeye ev sahipliği yapar. Özel fotoğrafları, videoları, albümleri ve hatta en ünlü kostümleri burada sergilenir. 2000 yılında müzeleştirilen mekan, aynı zamanda Zeki Müren’in şahsi evidir.

Bodrum'da Ne Yenir?

Eğer Türk Hava Yolları ayrıcalıklarıyla sunulan Bodrum uçak bileti seçeneklerinden yararlanırsanız damak tadınıza hitap edecek bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Tatil mekanı olarak ön plana çıkan bu kent, birbirinden lezzetli yemekleriyle de ünlüdür. Çeşit çeşit zeytinyağlıları deneyimleyebilir, portakal ağaçlarının gölgesinde serpme kahvaltı yapabilirsiniz.

Ege otlarıyla hazırlanmış muhteşem sebze yemeklerini denemek isteyenler için de Bodrum ideal adrestir. Ayrıca pancar kavurma, keşkek ve kabak çiçeği dolması gibi benzersiz tatları da keşfedebilirsiniz. Bunların hiçbiri olmasa dahi serin suların kenarında limonatanızı yudumlamak için Bodrum’a uğrayabilirsiniz.

Bodrum'da Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehri ziyaret edecek turistlere Bodrum’da ulaşım imkanlarının oldukça geniş olduğunu belirtmek gerekir. Ek olarak biletinizi Türk Hava Yolları üzerinden aldığınızda servis imkanlarından da yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda şehir merkezi ve havalimanı arasında sık sık servis yapan MUTTAŞ otobüslerini kullanabilme imkanınız da vardır. Bahsedilen otobüsler haftanın her günü gidiş-dönüş seferlerine devam etmektedir.

Daha konforlu bir yolculuk talep ediyorsanız araç kiralayabilir, ya da havalimanındaki taksi duraklarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca kişiye özel transfer hizmetleri satın alma şansınız mevcuttur. Bu noktada havalimanı ve şehir merkezi arasının 32 km olduğu bilgisini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Böylece bütçenize ve seyahat planınıza daha uygun bir seçim yapabilirsiniz.

Editör: Ozge Ozkan