Son dönemlerde artan terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Demircan, 'Son terörist silahı bırakana kadar operasyonlarımız devam edecek' dedi.

Terör örgütü PKK'nın arkasında Suriye ve Rusya gibi devletlerin olduğunu ve bu devletlerin Türkiye'deki terör saldırıların için PKK'ya destek olduğunu dile getiren Demircan, 'Türkiye'nin terör belasını bitirememesi için herkes elinden geleni yapıyor' dedi.

BUNUN ADI 'VEKÂLET SAVAŞI'

Çözüm Süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Demircan, 'Biz silahların bırakılmasıyla ilgili samimi görüşmelerimiz oldu. 2013 yılında bunun mutabakatına varıldı. Ancak Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonlarının ardından PKK da sürece ihanet etti. Ancak bu sorun kesinlikle çözeceğiz. Kısacası bölgenin ülkeye kazanılmasıdır. Süreç boyunca devletimiz her türlü önlemini almıştır. Ancak süreç bittikten sonra hendek kazmaya başladılar. Güya kurtarılmış bölgeler oluşturacaklar. Bizim muhatabımız bölge halkıdır. Son terörist silahı bırakana kadar, bölge o hainlerden tamamen temizlenene kadar operasyonlarımız devam edecek.

Terörün arkasında küresel güçler var ve bölgede taşeronları aktif hale getirdiler. Buna artık 'vekalet savaşı' deniyor. Kimse elini taşın altına sokmuyor. Piyonlarla bölgede hakimiyet kurmaya çalışıyorlar' dedi.