Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, darbe girişimiyle ülkenin büyük bir kaza atlattığını ama aynı zamanda da büyük bir beladan kurtulduğunu belirtti. Ölmez, "Şerden hayır çıkmıştır. Bu kalkışma miletti kenetlendirmiş, yıllardır özlediğim birlik ve beraberlik tablosunu ortaya çıkarmıştır" dedi.

HABER MEDYA'YA TEŞEKKÜR
Adnan Ölmez, teşekkür etmek için geldiği Haber Medya'da, Haberaks TV'de canlı yayın konuğu oldu. TV Genel Koordinatörü Fatih Korkmaz'ın sorularını cevaplandıran Ölmez, darbe girişimiyle ilgili olarak, "Ülkemiz çok büyük kaza atlatırken, aynı zamanda FETÖ/PDY gibi çok büyük bir beladan da kurtulmuş oldu. Burada Cumhurbaşkanımızın halkı sokağa davet etmesi ve halkın da hangi görüşten olursa olsun buna uyması, devamında muhalefet, sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarının bu olaya sahip çıkması büyük bir kazayı atlatmamıza neden oldu. Türkiye'de birçok medya kuruluşunun yanı sıra sizler de Haber Medya Grubu olarak büyük bir fedakarlıkla çalıştınız. Burada çalışmanın ötesinde, görevinizi hissederek yaptınız. İyi ki varsınız diyorum, hepinizi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

HİÇBİRİ BU KADAR HAİNCE OLMADI
Darbe girişiminin ekonomiye yansımalarından söz eden Adnan Ölmez, yaşı gereği Türkiye'deki birçok hadiseye şahit olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Ancak hiçbiri bu kadar haince, ülkemizi bu kadar zora sokacak boyutta olmadı. Şükürler olsun ki bu badireyi milletimizin sağduyusuyla, cesaretiyle atlattık. Tabi ki, bunun ekonomik olumsuz yansımalarını göz ardı edemeyiz, ancak hiç de öyle beklenildiği derecede büyük olumsuzluklar yaşamadan Türkiye hemen 48 saatte normale döndü. Bence ülkede bu birlik-beraberlik pekiştiği zaman olumlu etkilerini daha da çok göreceğiz. Belki çok iyimser olarak görülebilir ama ben ekonomik göstergelerin daha iyiye gideceğine inanıyorum."

HAKLILIĞIMIZI ANLATMALIYIZ
Geçen hafta önemli bir yatırım için yurtdışına gittiğini anlatan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ölmez, "Acil bir iş için geçtiğimiz hafta farklı bir ülkede bulundum. Orada gördüklerim beni çok üzdü. Türkiye'de tek vücut olmayı becerebildik ama bu kadar haklı olduğumuz bir davanın yurtdışında farklı algılandığını gördüm. Bir şekilde bu ülkeden terör ya da başka sebeplerle gitmiş insanların oralarda ülkemiz adına kötü propagandalarda bulunduklarına şahit oldum. Maalesef o propagandalar çok etkili oluyor. Bizim devlet olarak çeşitli diplomatik önlemler almamız gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda devletimizin gerekli önlemleri alacağına inanıyorum. Çünkü ekonomik olarak buna çok ihtiyacımız var. Bu kadar haklı olduğumuz bir konuyu daha iyi anlatmamız gerekiyor. Tabi her şeyi devletten beklemenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede üretim yapan, ihracat yapan sanayici, işadamının bu anlatma görevini o ülkelerde yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben kendime bu misyonu çizdim. Türkiye ekonomisi dünya ile entegre olmuş bir durumda. Biz dünyadan farklı yaşayamayız. O yüzden haklı olduğumuz davayı çok daha iyi bir şekilde, topyekün olarak anlatmalıyız" diye konuştu.

GELECEK GÜZEL OLACAK
Adnan Ölmez, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben siyasetçi değilim. Ancak, Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne keşke daha önce de gitseydi. Konuşarak bir şey kaybetmezsiniz, ancak çok şey kazanırsınız. Yine de hiçbir şey için geç değil. Siyasi parti liderlerinin ortak değerlerimiz için bir araya gelmeleri çok önemli bir olay. Bunlar büyük kazanımlar. İnşallah bu kazanımları daha ileriye doğru götüreceğiz. Ben inanıyorum ki, gelecek günler çok daha iyi olacaktır."

Barış BUDANOĞLU