Hiç şüphesiz barış ve huzur istemek her insanın, her halkın ,her milletin hakkıdır…Bir şehit yakını olarak hem ülkemizde hem de dünyamızda barış ve huzurun tam manasıyla hakim olmasını, artık kan akmamasını ,kimsenin öldürülmemesini ,öldürmemesini,ölmemesini hiçbir doğal afetin, kazanın ,belanın meydana gelmemesini tüm içtenliğimle daha güzel bir dünya özlemimle bu yeni yılda da bir kez daha yüksek sesle seslendirmek istiyorum. Ben bunu yaparken birilerinin de  tetiğe dokunarak ya da her yere bomba yağdırarak sürekli güzellikleri yok etmek için elinden geleni yaptığını ,insanlık suçu işlemeye bilerek ve isteyerek devam ettiğini biliyorum/biliyoruz.

       Sınırsız kötülükler, insanlığını ve vicdanını ön planda tutanların ,tüm kötülüklere rağmen yüreği temiz kalanların barış ve huzur istemesine engel değil. Ben de bir şehit yakını olarak bıkmadan usanmadan sadece her yeni yıla girerken değil ,aldığım her şehit haberiyle yıkılsam da bu son olsun ,bu kan artık akmasın demekten vazgeçmiyorum. Bu defa da yeni yılımız şehitsiz olsun diyorum. Artık bu coğrafyada bu kadar çok hain varken şehitsiz bir yıl nasıl olacak diyenler olabilir. Biz sen ben kavgasının batağına düşmeden siyaha beyaz, beyaza siyah demeyi bırakıp ,aklı ve bilimi ön planda tutarak bir ve beraber olursak ,bu coğrafyada çok daha güçlü olacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Bunu eksiksiz başardığımız an başta küresel güçler olmak üzere hiçbir terör örgütü ülkemizi karıştıramaz, sınırlarımızdan içeriye bir adım dahi kötülük ve terörist  sokamaz .Bunu bu yeni yılda neden başarmayalım .Bu yeni yıl tüm güzelliklerin başlangıcı olsun. Bu herkese çok zor görünebilir. Kimine göre hayal öteside olabilir , ama asla başarılamayacak bir şey değildir. Biz Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumaya devam ettiğimiz ve bundan taviz vermediğimiz sürece bunu başarabilir. Ülkemizde ve dünyamızda barış ve huzur başımızın tacı olabilir. İşte o zaman bu coğrafyada şehit haberleri azalır ve yıl gelir şehit haberleri yerini güzelliklere bırakır. Bütün çabamız bunun için olmalıdır.

     Şehit acısı tarifsiz ve unutulmayacak bir acıdır. Bu tür acıların daha az yaşanması, hatta daha hiç yaşanmaması için herkes elini taşın altına sokmalıdır. Biz bulunduğumuz bu sıkıntılı coğrafyada daha güçlü olursak, birliğimizi dirliğimizi korursak ,hiçbir terör örgütü ve onun destekçisi hiçbir küresel güç nefes alamaz ve tüm terör örgütleri bu topraklara ve bu coğrafyaya elveda der.Barış ve huzur her yere  hakim olur. Bu defa yeni yılımız neden şehitsiz olmasın! Nice şehitsiz yeni yıllar beklentimiz ve temennimizdir.2024 insanlığa barış ve huzur getirsin .Ne yaşadığımız coğrafyada ne de başka bir coğrafyada savaş, felaket, hastalık ve terör olmasın .Barış ve huzur her yerde başımıza taç olsun.

     Herkesin yeni yılını saygıyla sevgiyle kutluyoruz.

      AYHAN HAMLI SAMSUN