GRÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Tepe ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayşegül Çebi öncülüğünde oluşturulan ekip, nişastalı gıda ürünlerinde kızartma, fırınlama ve kavurma gibi yüksek sıcaklıkta pişirme sırasında oluşan kimyasal akrilamid maddesinin, Giresun kalite fındığında da aynı işlemler uygulandığında ortaya çıkıp çıkmadığı konusunda araştırma yaptı.
Akademisyenler, yaklaşık yedi ay süren çalışma sonrası kavrulmuş Giresun fındığında karsinojenik bir madde olan akrilamid düzeyinin çok düşük olduğunu ve bunun halk sağlığı açısından risk teşkil etmediğini belirledi.
Bu fındıkta kanser riski yok
Giresun Üniversitesi'nde (GRÜ) yapılan araştırmada, işlenmiş gıdalarda sıkça rastlanan ve karsinojenik bir madde olan 'akrilamid'in Giresun kalite kavrulmuş fındığında düşük seviyelerde bulunduğu ve halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımayan bu ürünün güvenle tüketilebileceği belirlendi.
Yorumlar
Trend Haberler
Yarın Ankara'da Okullar Tatil mi? Okula Bir Gün Ara mı Veriliyor? Meteoroloji'den Uyarı Geldi!
30 Nisan Salı Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
2 Mayıs 2024 Perşembe Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
LPG'ye Müjde! LPG'de Dev İndirim Bekleniyor!
3 Mayıs 2024 Cuma Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
Son Dakika! Meteoroloji ve Valilik'ten 14 İle Uyarı Geldi! Bu İller Dışarıya Çıkarken dikkat Etmeli!