Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Lezzet Dolu Menü! İşkembe, Pirzola, İç Pilav ve Tatlı Final
Bazen insanın canı ne pişireceğini bilemez ya, işte tam o günlerden biri. Bugünün menüsü tam sofralık! Bir yanda sıcacık işkembe çorbası, yanında mis gibi pirzola ve iç pilav, finalde de şerbetiyle mest eden kadayıf sarma. Evde restoran havası estirmek garanti.
İşkembe Çorbası: Soğuk Akşama En İyi Başlangıç
İşkembe deyince çoğu kişi ürker ama güzel pişince lezzetine doyum olmaz. Temizlenmiş işkembeyi sirkeli suda beklet, unla hazırladığın terbiyeyi ekle, sarımsak ve sirkeyle lezzeti patlat. Üzerine biraz tereyağında kızdırılmış pul biber gezdir, mis gibi olur. Soğuk günlerde şifa gibi gelir.
İç Pilav ve Pirzola: Klasik Uyumu Yeniden Yorumla
İç pilav biraz sabır ister ama sonunda sofrada herkes “bunu kim yaptı?” der. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, tarçın, yenibahar derken mutfağı bayram havasına sokar. Yanına da kuzu pirzola... Tavada mühürle, fırında tamamla. Üzerine kişnişli limon kabuğu sosu döktün mü olay biter.
Kadayıf Sarma: Tatlıyı Bir Gün Önceden Yap, Şerbetini Bol Tut
Kadayıf sarma biraz sabır ister ama emeğine değer. Kadayıfı tel tel ayır, ceviziyle sar, tereyağını gezdir, fırında nar gibi kızart. Şerbetini dökerken çok sıcak olmasın, ikisi de ılık olsun ki tatlı şerbeti güzel çeksin. Bir gün dinlenirse daha da efsane olur. Yanına da kahve mi, çay mı... sen bilirsin.




