Çarşamba Hali’nde Kış Telaşı Başladı Salça Turşu Malzemeleri Kapış Kapış
Havanın serinlemesiyle Çarşamba Hali bir anda doldu taştı. Esnafın anlattığına göre insanlar kış hazırlıklarına girdi. Salçalık biberler, turşuluk sebzeler raflarda hızla eriyor. Eyüp Alan isimli esnafın dediğine göre herkes kavanozları hazırlayıp işe koyulmuş bile.
Kışa Hazırlık Kızışıyor
Esnaf Eyüp Alan “İnsanlar kış hazırlıklarına başladılar, salça ve turşu yapıyorlar” dedi. Bu sahne aslında her sonbahar aynı; geçen yıl da turşuluk acur ve kornişon günler öncesinden tükenmişti. Alan bu sene de salçalık biber ve konservelik domates için talebin arttığını söylüyor.
Fiyatlar Dalgalı Vatandaş Hızlı
Tezgahlarda acur 35-40 TL, kapya biber 20-25 TL, konservelik domates 10-15 TL arasında gidip geliyor. Kelek yani kavunun olmamış hali bile turşuluk olmuş durumda, o da 35-40 TL bandında. Jalapeno ve acı biber 40 TL, kornişon ise boyuna göre 40-50 TL aralığında satılıyor. Bazı vatandaşlar geçen sene turşu için 20 TL’ye aldıkları ürünleri bu yıl iki katına almak zorunda kaldıklarını söylüyor.
Yoğunluk Artacak
Esnaf ve vatandaşlara göre bu hareketlilik önümüzdeki günlerde daha da artacak. Kış hazırlıkları büyüdükçe Çarşamba Hali eski panayır havasına bürünecek gibi duruyor.