n

n
n Samsunspor dün evinde Ç.Rizespor’u 4-0 gibi çarpıcı bir skorla geçerken özellikle 90 dakika boyunca sahada oynadığı futbolla da taraftarlarını tek kelime ile mest etti.
n
n Öncelikle kafadan Teknik Direktör Besim Durmuş’u kutlayarak yazıma başlamak istiyorum.
n
n Çünkü bundan önceki tüm karşılaşmalarda 4-2-3-1 kurgusu ile oynayan Samsunspor, bu kez Ç.Rizespor karşısına 4-4-2 sitemi ile yani çift santraforla çıkmıştı.
n
n Yani ileride hem Abdulkadir hem de Haluk ile başladı.
n
n Karşılaşma öncesi Ç.Rizespor’u çok iyi çalışan ve etüt eden Besim Hoca, maçın daha ilk dakikasından itibaren rakibin kendi defans bloğunu önde kurmasından yararlanmak istedi.
n
n Farkındaysanız Samsunspor kendi sahasında rakip defans arkasına sürekli uzun toplar atarken bu toplara Abdulkadir ya da Haluk koşular yaptı.
n
n Hatta henüz 6’ncı dakikada rakip arkasına atılan topa defans hatası da eklenince; topla buluşan Dimitrov oldu ve çaprazdan bu topu filelerle göndermeyi başardı.1-0
n
n Gol sonrası Ç.Rizespor beraberlik için Samsunspor’un üzerine bir hırsla gelse de Kırmızı-Beyazlı takım özellikle top rakipteyken kendi sahasında kendi bloklarının arasını çok iyi kapatarak mükemmel kademe anlayışı ile rakibine hemen hemen hiç geniş alan bırakmayarak tehlikeli sayılabilecek tek bir gol pozisyonu şansı vermedi.
n
n Öyle ki Samsunspor’un ilerideki iki futbolcusu Abdulkadir ve Haluk bile top rakipteyken rakibe yaptıkları sürekli baskı ile söz konusu bu savunma anlayışına 90 dakika harfiyen uydu.
n
n İşte böyle bir futbol anlayışı ile futbol oynayan dünkü Samsunspor, dakikalar bu kez 28’i gösterirken yine Dimitrov’un klas frikiği ile skoru bir anda 2-0’a getirdi.
n
n İlk yarı biterken rakibine hemen hemen tek gol pozisyonu vermeyen Samsunspor, bu arada yine uzun toplarla rakip defansı oldukça zorladı...
n
n Karşılaşmanın ikinci yarısı başladığında birçoğumuzda sanki Ç.Rizespor kolayına teslim olmayacak düşüncesi hakimken yine rakip Ç.Rizespor defansı önde yakalandı ve defans arkasına atılan bir uzun top ve sonrasında Musa Sinan sahneye çıktı ve 48’inci dakikada skoru 3-0 taşıdı.
n
n İşte bu gol; aynı zamanda Ç.Rizespor’un çöküşü ve erken teslim oluşunun da bir habercisi oldu.
n
n Gol sonrası rakip Ç.Rizespor artık sanki ringde köşeye sıkışmış gardı düşmüş boksör misali Samsunspor ise şaha kalkmış at gibiydi.
n
n Böylesi bir görüntü ile oynanan karşılaşmada dakikalar bu kez 70’i gösterirken hazırlanışı ve yapılışı mükemmel olan bir gol yine Dimitrov imzası ile geldi. Bu futbolcu kendisinin 3’üncü takımının 4’üncü golünü atarken; skorboarda çoktan yazılmıştı bile o 4-0.
n
n Samsunspor dün belki de maç öncesi kağıt üzerinde çok zor gibi görünen rakibi Ç.Rizespor’u 4-0 lık farklı bir skorla geçerken; asıl sevindirici olan ise bu karşılaşmadan hayati 3 puan alınmasıydı.
n
n Bu arada dünkü karşılaşmadan yine kısa kısa önemli notlar..
n
n Haluk Türkeri dün oynadığı futbolla “ben bu takımın ilk 11 oyuncusuyum “dedi.
n
n Yine dün maçın ikinci yarı forma şansı bulan ve sağ bek Erdem Şen, oynadığı mükemmel ve katkılı futbol ile “ben bu takımın uzun süredir aranan gerçek sağ bekiyim” dedi.
n
n Genç Ercan’ı gönülden kutluyorum,şapka çıkarıyorum, mükemmel oynadı.
n
n Kaptan Turgay ise uzun zaman sonra bulduğu forma şansını iyi değerlendirdi.
n
n Mustafa Kayabaşı, dün özellikle oyunun her iki yönünü de gayet iyi oynayarak “ben iyi futbolcuyum” dedi.
n
n Abdülkadir ise dün gol atmasa da sahada oynadığı ve takımına yaptığı katkı ile “ben birinci sınıfım” dedi.
n
n
n