Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun örgütünün dayanışma ve birlik yemeği Villa Düğün Salonu'nda geniş katılımla gerçekleşti.

Yemeğe, CHP Parti Meclis Üyesi İdris Akyüz, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Amasya İl Başkanı Reşat Meragöz, eski milletvekili Suat Binici, CHP Samsun İlçe teşkilatları, sivil toplum örgütü temsilcileri, sendika başkanları ve partililer katıldı.

4. FEZLEKE GELİYOR
Cumhurbaşkanı'na hakaret sebebiyle yeni bir fezlekenin yolda olduğunu ifade eden CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, ''O fezlekeleri 12 yapıp Kılıçdaroğlu'nu geçeceğim. Biz sosyal demokratların bu ülkede her zaman alnı açık, göğsü dik. Bizde her türlü suçu bulabilirler, ama yüz kızartıcı suçu asla. Onların bana atfettikleri suçlar benim rütbelerim, madalyalarım ve gururlarım. 'Cumhurbaşkanı dahil, çözüm süreci adı altında akil adamları yolları sürdüler, ihanetin başı da sonu da bu hükümettir' dedim. Cumhurbaşkanına hakaretten 4. fezleke geliyor. Sizin seçtiğiniz vekil susarsa, toplumun tamamı susar. Biz sonuna kadar mücadele etmek için o kürsülerdeyiz. Ne pahasına olursa olsun o madalyalarımı 4'ten 24'e çıkaracağım, ama sizlerin ve ülkem adına savunmam gereken ne varsa mücadeleye devam edeceğim. Satılık medyanın 'Hayati Tekin'in fezleke sayısı 54 oldu' demesi beni asla yaralamaz, onlar benim mücadelemin apoletledir. Beni yaralayacak olan sizin içinizden, 'Hayati Tekin suç makinası gibi habire fezleke geliyor.' derse beni işte kendi kurşunum yaralar'' diye konuştu.

KORKUYA TESLİM OLMAYACAĞIZ
Parti merkezinden Samsun'a bir mesaj getirdiğini söyleyen CHP Parti Meclis Üyesi İdris Akyüz, ''13 yıllık korku imparatorluğunu üzerimize yıkmaya ve bizi oraya mecbur etmeye çalışan AKP'yi önümüzdeki seçimlerde kökünden temizleyip ülkeyi kurtarcağız dediler, ben de bunu Anadolu'ya, Mustafa Kemal'in ayak bastığı Samsun'da bu coşkulu heyecana iletiyorum. Bu korkuya teslim olmayacağız ve ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Türkiye çok kritik bir dönemden geçiyor. Osmanlı ne zaman yüzünü batıdan doğuya çevirdi çöktü. Türkiye Cumhuriyeti devleti ne zaman ki yüzünü batıdan Arap dünyasına çevirdi, geldiğimiz hali görüyorsunuz. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı yaşta bir il başkanınız var. Bunun tüm Türkiye'ye örnek olmasını istiyorum. Onun kadar heyecanlı, coşkulu ve korkmadan siyaset yapmasını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

İKTİDAR VEKİLLERİNE SESLENDİ
CHP Samsun teşkilatlarının çalışmalarını kutlayan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, ''Biz bugün CHP'nin Samsun örgütünün düzenlediği bir araya gelme, birbirimizle sıcak temasımızı en iyi şekilde kurma ve yürütmenin azmi içindeyiz. Samsun'da şu anda hükümetin Araştırma Hastanesi'nden hariç gözle görülür bir yatırım yapmadığını görüyoruz. Samsunlular adına, AKP milletvekillerine sesleniyorum, siz Samsun için mi varsınız yoksa Samsun'un geriye çöküşü için mi varsınız? Samsun için yapacağınız yatırım öncelikli projelerde CHP milletvekilleri olarak yanınızda olacağız ve katkı sağlayacağız'' ifadelerini kullandı.

13 YILLIK ENKAZI KALDIRACAĞIZ
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ise, ülkenin zorlu süreçlerinden CHP'nin örgütlü yapısı ile üstesinden gelineceğini ifade ederek, ''Türkiye'deki siyasi irade insanları kutuplaştırmış olsa da, bundan 90 yıl önce bu topraklarda o mücadele nasıl yapıldıysa biz de bunu yaparız. İlk zorluğu yaşayan biz değiliz. Toplum bizden lokomotif olmamızı istiyorsa, bunu yapacağız. Onların bıraktığı 13 yıllık enkazı biz kaldıracağız, bunun için çalışıyoruz. Dayanışma yemeğimize katılan tüm partililerimize teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU