CHP Samsun İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Akcagöz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ankara Üniversitesi, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın 'Namaz kılmayan hayvandır' sözüne sert tepki gösterdi.

YOLSUZLUK YAPANA NE DİYECEĞİZ?
Akcagöz, "Bir söylenmemiş şey bu kalmıştı. Biz 1.3 milyar müslümanız dünyada, Türkiyede 80 milyona doğru gidiyoruz. Kimse bizim gibi inanmak zorunda değil. Kimse dünyaya bizim gibi bakmak zorunda değil. İslam hoşgörü dinidir. Ramazan ayında ünvanı profesör olan biri çıkıyor televizyon programına 'Namaz kılmayan hayvandır' diyor. O zaman ben de diyorum ki; namaz kılıp kul hakkı yiyenlere, hırsızlık yapanlara, yolsuzluk yapanlara ne diyeceğiz? Hem namaz kılıp, hem hırsızlık yapan varsa, o da hayvan oğlu hayvandır yani" diye konuştu.

HDP VE PKK'YA DESTEK VEREN ERDOĞAN VE AKP
CHP İl Başkanı Akcagöz, Cezaevleri komisyonlarının cezaevlerinde bir çok suçtan yatan mahkumlarla görüştüğünü, bunların arasında PKKlıların da bulunduğunu, ziyarete AKPlilerin de katıldığı belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırılar bu nedenle çıktığı ifade edilmişti. Bu tamamen bir provakasyon. Bu provokasyon da bizzat Beştepe tarafından yapılıyor. 'Halkımız gereken cevabı veriyor' diyerek provokasyonu bizzat uyguluyor. Bunlar Erdoğan ve AKPliler tarafından ülkenin nasıl kutuplaştırıldığını net olarak ortaya koyuyor. CHP'nin HDP ve PKK ile işbirliği halinde olduğunu tarih yazmaz. Tarih, AKP ile HDP ve PKK'nın işbirliğini yazdı. AKP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen mitingde Abdullah Öcalan'ın mektubunun okutulduğunu biliyoruz. Dolmabahçe görüşmelerini kimle yaptınız? İmralı'daki Abdullah Öcalan 'AKP'yi ben iktidar yaptım' dediğinde niye tek kelime edemediniz? Barzaniler, teröristlerle AKPlilerin kucaklaşması, Habur'dan girenleri kim çadırda yargılatıp, berat ettirdi. HDPlilerle Erdoğan'ın biraraya geldiği kaç toplantı var. Valilere PKK'ya operasyon yapmayın talimatını veren bizzat Erdoğan'dır. Teröre destek veren, yardım ve yataklık edenler AKPlilerdir. Bunlar ortadayken, CHP ile HDP ve PKK'yı aynı torbaya koymaya kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuştu.

Pirsu DÜZGÜN