CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, İl Yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal ve Tarık Özkan, yeniden Samsun Barosu Başkanı seçilen Av. Kerami Gürbüz'ü makamında ziyaret etti.

Yeni dönemde Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve Yönetim Kurulu'na başarı dileyen Akcagöz, "Adalete her zamankinden çok ihtiyacımız var. Yargı dediğimiz zaman, bunun içinde sadece Hakim ve Savcı yok. Avukat'ı, savunma makamını yok sayan bir anlayış, gerici bir anlayışın ürünüdür. Bugün hala Avukatlar kendi özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele ediyorlar ve bu haklardan hala mahrum iseler, bu da geri kalmışlığımızın bir göstergesidir" diye konuştu.

ADALET DUYGUSU ZEDELENDİ
Yaşanan gelişmelere bakıldığında, yargıya güvenin neredeyse tükenme noktasına geldiğini belirten Akcagöz, şöyle konuştu: "Zedelenen adalet duygusunu nasıl tamir edeceğiz bilmem. Hakim tutuklu, Savcı tutuklu, mübaşir tutuklu, katip tutuklu. Adam 3 aydır Fetö soruşturmasını yürütüyor, şimdi göz altında. Telefonunda bylock çıkmış. Eyvah ki eyvah. Şayet bu doğruysa, 3 aydır yürüttüğü soruşturma ne olacak? Kimler serbest kaldı, kimler değil birebir incelemek gerek ama şu anda bakıyorum bunları yapacak kadro da zayıfladı. "