Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi dün olağanüstü olarak tek maddelik gündem için toplandı. Toplantıdan gerçekten çok önemli bir karar çıktı ve Çarşamba'nın 2008 yılından beri beklediği Atık Su Projesi için 14 milyon 375 bin Avroluk hibe onaylandı.

Aslında projenin maliyeti 16 milyon 670 bin Avro. Bunun 77,06'sı Avrupa Birliği Fonundan, yüzde 9,18'i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarından, yüzde 13,76'sı da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu proje için belediyenin kasasından yaklaşık 2 milyon 294 bin Avro çıkmış olacak.

14 milyon Avrosu hibe olacak olan Atık Su Projesi Çarşamba için büyük önem arz ediyor. Gerçekten de önemli bir proje ve önemli bir kredi. Bu proje için tam 11 yıldır bekleniyordu. Proje tamamlandıktan sonra işletmesi de belediyeye ait olacak. Çarşambaya yapılacak yaklaşık 150 milyon liralık büyük bir yatırımın da önü açılmış oldu. Başından sonuna kimlerin emeği geçmişse, tebrik etmek gerekiyor.

xxxxx

Öyle bir hale gelmişiz ki, çoğu apartmanlarda insanlar komşularının kimler olduğunu bile bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde 3 bayan apartman apartman mahallede birini arıyorlar ama bir türlü istedikleri kişiye ulaşamıyorlar. Artık gezmekten, sormaktan yoruluyorlar ve son bir ümit olarak mahallenin bakkalına sormaya karar veriyorlar. Bakkala girip aradıkları kişinin adını soyadını söyleyip, tanıyıp tanımadıklarını sorduklarında, bakkala gelen bir delikanlı bu bayanları alıp bir apartmana götürüyor. Teyze, ''Aradığınız bayan bu apartmanda oturuyor.'' diyor. Oysa bayanlar bu apartmana üç kez gidiyor ve kimse öyle bir kişiyi tanımadığını söylüyor iyi mi? Komşuluk ilişkilerimiz ne hale gelmiş görüyor musunuz?

Evler büyüdü ama aileler küçüldü, Zeka arttı ama vicdan azaldı, Uzay yakın ama komşu uzak oldu, İletişim araçları arttı ama muhabbet azaldı, Ben'ler büyüdü ama Biz'ler azaldı.

Ne oldu bize böyle?