Çorum’da öğle saatlerinden itibaren etkili olan fırtına kentte çok sayıda ağacın devrilmesine, çatılar uçmasına elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Fırtına sonrası vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren belediye ekipleri, oluşan zararları gidermek için seferber oldu.

Çorum Belediyesi, bakiye yükleme için KİOS sistemi kurdu Çorum Belediyesi, bakiye yükleme için KİOS sistemi kurdu

Kentte yaşanan şiddetli fırtına sırasında ağaç devrilmesi olaylarıyla ilgili 25 ihbar alan belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Parklar ve yol kenarlarında fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Sağanak yağmura karşı güvenlik tedbiri

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sağanak yağmur ve sel riskine karşıda şehir genelinde mazgal temizliği yaparak güvenlik tedbiri aldılar.

Başkan Aşgın’dan geçmiş olsun mesajı

Kentte yaşanan fırtına sonrasında belediye ekiplerinin oluşan zararları gidermeye yönelik çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Olağanüstü hava şartları nedeniyle teyakkuzda olan mesai arkadaşlarımız, yaşanan problemleri gidermek için canla başla çalışıyorlar. Şehrimizi olumsuz etkileyen şiddetli fırtınadan zarar gören tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Kaynak: iha