CUMHURİYET MEYDANI'NDA MİLLİ MUTABAKAT VE YENİ TÜRKİYE!
Meydan nöbetlerinde konuşma kürsüsünün önünde kümelenen protokole değil, gerilerde bayrak sallayan miniklere ve gençlere, ' buraya niçin geldiniz,' sorusunu sorarsanız ağırlıklı olarak ; 'Tayyip Amca çağırdığı için, Tayyip için, Tayyip çağırdı ve geldik, Türkiye için, demokrasi için, özgür Türkiye için' gibi cevaplar alacaksınız.
Meydanda bayraklar hiç inmiyor.
Günlerdir orada, kilimlerin ve hasırların üzerinde nöbet bekleyen insanlarda hiçbir yorulma emaresi bulamazsınız.
Bu ülke 1960 ve 1980 ihtilallerini de gördü. Ancak dönemin temsilcilerine sahip çıkamadı.
Şimdi meydandaki gençler onlara inat demokrasi ve millet iradesi diyor.
Haykıran gençler, bayrak sallayan minikler dedelerinin adeta intikamlarını alıyor.
Demokrasi, vatan sevgisi ve bağımsızlık Cumhuriyet Meydanı'nda dalgalanan bayrakların gölgesinde her yaş,meslek ve siyasi görüşten insanların ortak parolası ve paydası olmuştur.
İşte YENİ TÜRKİYE BU OLSA GEREK.
Yeni Türkiye'nin ilk adımı son Cumhurbaşkanlığı seçimi ise, ikinci adımı da milletin, canı pahasına iradesine sahip çıkması olmuştur.
Tür tarihinin gerek İslam öncesi ve gerekse İslam sonrası dönemlerinin ilk bir ilki, halkın doğrudan oylarıyla Cumhurbaşkanı'nın seçilmiş olmasıdır. Aslında bu seçim, Dört Halife'nin seçiminden sonra da ilk ve ayrı bir adımdır. Bu durum, beraberindebin yıllık misyonun oluşturduğu birikimin zorunlu sonucudur.
İkinci adım ise milli irade gaspçılarına karşı milletin meşru iradesini ve hakkını korumasıdır.
Eskiden TRT'de zorla okutulan bir bildiri ve sokağa çıkarılan birkaç tankla milletin iradesine ipotek koyup temsilcilerini idam edenler bu sefer halkı tanklarla ezip öldürdüklerine rağmen başaramadılar.
Osmanlı dönemi dahil olmak üzere bu zamana kadar ihtilal amaçlı üç- beş serseriye ve gözü dönmüş canilere karşı konulamamıştır.
Millet, doğrudan seçtiği liderinin çağrısına uyarak iradesine sahip çıkması tarihinin ilklerinden ve YENİ TÜRKİYE'nin de ikinci adımıdır.
'Hayır umduğumuzda şer, şer umduğumuzda da hayır vardır ' buyuran Yüce Allahımızdır.
'Hak, şerleri hayreylediğini' görme dileğiyle selam ve sevgiler…