Son zamanların popüler uygulamalarından biri olan botox İstanbul ilimizde pek çok klinikte uygulanmaktadır. Botox tedavisi kapsamında uygulama bölgesindeki kırışıklıkların açılmasını, belirli bir derecede germe ve yukarı çekme etkisinin sağlanması için colostridium botulinum bakterisinden üretilen bir toksin kullanılır.

Hem erkeklerin hem kadınların yüz bölgesinde genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak zaman içinde kırışıklıklar meydana gelebilir. Mimik bölgesindeki kas grupları sıklıkla kullanıldığı için bu kas grupları üzerinde yer alan deride kırışıklıklar oluşabilir. Alın ve göz çevresi bölgesinde meydana gelen kırışıklıklar nedeniyle kişi olduğundan daha yaşlı ya da yorgun görünebilir.

Botox enjeksiyonuyla bu kırışıklıkları hafifletmek hatta ortadan kaldırmak mümkün olabilir. Yapılan enjeksiyonla alın çizgilerine ve göz çevresindeki kırışıklıklara müdahale edilebilir. Bunun yanı sıra kaşlar bir miktar kaldırılabilir. Kaş arası bölgesine müdahale edilerek daha dinamik bir görünüm kazandırılabilir. Böylece çatık kaşlı görünüm de giderilebilir.

Botox ile Görünümüzü Tazeleyin

Botox İstanbul ilimizde uygulama sıklığı fazla olan medikal estetik prosedürlerden biridir. Ancak başarılı ve doğal sonuçlar elde edilebilmesi için botox, bu alanda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Op. Dr. Evren İşçi botox ve diğer medikal estetik prosedürler konusundaki başarısıyla öne çıkan bir isimdir.

Uzmanlık gerektiren botox uygulaması kararını hasta özelinde yapılan değerlendirmenin ardından veren Op. Dr. Evren İşçi, prosedürün planlamasını da ihtiyaçlara ve beklentilere göre yaparak kişiselleştirilmiş bir uygulamaya imza atar.

Botox enjeksiyonu yapılmadan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem uygulanır ve etki etmesi beklenir. Daha sonra botox maddesi çok ince uçlu küçük enjektörler yardımıyla, kişi özelinde belirlenen noktalara enjekte edilir. Enjeksiyon deri geçilip alttaki kas tabakasına yapılır.

Botox tedavisinin etkisi, kaslarla sinir uçları arasındaki iletişimin kesilmesine bağlıdır. Yapılan enjeksiyonla birlikte bölgedeki sinir uçlarının işlevi geçici olarak askıya alınır. Kırışıklık olan ve aşağı düşmüş küçük bölgeleri tedavi etmek için kişi özelinde uygun görülen hemen her bölgeye botox enjeksiyonu yapılabilir.

Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://evrenisci.com/botox/